Érettségi

Válassz téma szerint a jobboldali menüből!

Háromdimenziós oktatószoftverek tervezésére várnak ötleteket

Háromdimenziós szoftverek tervezésére hirdetett ötletversenyt a Leonar3Do háromdimenziós rajzolószoftver magyar fejlesztőcsapata. Az alkalmazások készítőinek csapataikkal együtt a november harmadik hetében kell elkészíteniük oktatást segítő 3D-s alkalmazásaikat.

Nem minden középiskolába kell felvételizni

Nyilvános az előzetes írásbelit tartó középiskolák listája, körülbelül az iskolák fele kéri, hogy a hozzájuk jelentkezők részt vegyenek a központi írásbeliken. A többiek az általános iskolai eredmények alapján rangsorolnak.

Szükséges az ösztöndíj a felsőoktatásban

Több szempontból is tart a hallgatók érdekképviselete attól a kormányzati elképzeléstől, hogy tanulmányi ösztöndíjban a hallgatók legfeljebb 35 százaléka részesülhetne. Úgy gondolják, sokan félbehagyhatják emiatt tanulmányaikat.

Fiatal feltalálók, kutatók versenye

Megoldást találtál egy műszaki problémára? Készítettél egy különleges berendezést? Most bemutathatod tudásod az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen.

Elérhetők az érettségi vizsgák megoldásai

A jelentkezők ebben a vizsgaidőszakban is élhetnek a hét vizsgafajta mindegyikével. Elérhetőek a javítási útmutatók is, így ellenőrizheted, hogyan sikerült a vizsgád.