Pedagógiai- és családsegítő munkatárs tanfolyam Képzés - TanfolyamAjánló.hu

Budapest

TanfolyamAjánló - TanfolyamAjánló.hu

Budapest , Budapest Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Pedagógiai- és családsegítő munkatárs tanfolyam TanfolyamAjánló.hu A gyermekek életében a legmeghatározóbb az iskolai/óvodai és az otthoni környezet. Mindkét helyszínnek teljes mértékben a gyermek fejlődését kell szolgálnia. Ezt azonban az óvodákban, iskolákban nem minden esetben sikerül maximálisan teljesíteni, mert a pedagógusok túl vannak terhelve.

Egyébként sem egyszerű az ő munkájuk, hiszen reggeltől késő délutánig kell folyamatosan 20-30 gyermekre koncentrálniuk, felügyelniük, és természetesen oktató munkát végezniük. Ehhez nagy teherbírásra van szükség mind fizikailag, mind pedig pszichésen.

Emellett persze még napról napra fel is kell készülni az órákra, az adminisztrációs és egyéb feladatokról pedig ne is beszéljünk.

Ebben a helyzetben van szükség egy Pedagógiai- és családsegítő munkatárs munkájára, aki nagy terhet vehet le a pedagógus válláról.
Egy ilyen szakember részt vesz az óvodai tevékenységek vagy a tanítási órák előkészítésében és lebonyolításában. Emellett felügyeleti feladatokat is ellát, kíséri a gyermekeket, valamint közreműködik a szabadidős tevékenységek szervezésében is. Fontos feladata, hogy sikeresen koordinálja a szülők és az intézmény közötti kapcsolatot. Külön figyelmet kell fordítania a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekekre, és a különleges gondozáshoz való jog érvényesülésére.

Ha hivatásodnak érzed azt, hogy gyermekekkel foglalkozz, és szeretnél részt venni a pedagógiai munkában, akkor válaszd a Pedagógiai- és családsegítő munkatárs OKJ tanfolyamot. A képzés elvégzésével széleskörű ismeretekre tehetsz szert nevelési és oktatási területen.

A szakképesítés megszerzése után képes leszel a szociális problémák és a különleges bánásmódot igénylő gyermekek felismerésére. Teendőid közé tartozik majd a tevékenységek, tanórák eszközeinek előkészítése, rendezvények, programok szervezése, illetve ügyeleti feladatok ellátása is.

Pedagógiai- és családsegítő munkatárs OKJ tanfolyam
A Pedagógiai- és családsegítő munkatársnak fontos szerepe van: nagy terhet vesz le a pedagógus válláról.

Ennél a foglalkozásnál szükséged lesz a konfliktuskezelő készségedre, és emellett nagyfokú toleranciára és empátiára egyaránt. A megbízhatóság, az odaadás a hivatás iránt és a következetes munka mind elengedhetetlen ebben a szakmában. De hidd el, megéri a fáradtságot.

Minden oktató-nevelő munkát végző ember számára csodás érzés lehet, hogy tudja, az ő közbenjárásának köszönhető, hogy a tanulók jó úton haladnak életük során, jó irányba sikerült őket elindítani, és képesek lesznek elérni céljaikat.

Válaszd te is a Pedagógiai- és családsegítő munkatárs OKJ tanfolyamot, hogy részese lehess ennek a becsületre méltó munkának.