Háromdimenziós oktatószoftverek tervezésére várnak ötleteket

mesterképzés, alapképzés, Ba, Bsc

Háromdimenziós szoftverek tervezésére hirdetett ötletversenyt a Leonar3Do háromdimenziós rajzolószoftver magyar fejlesztőcsapata. Az alkalmazások készítőinek csapataikkal együtt a november harmadik hetében kell elkészíteniük oktatást segítő 3D-s alkalmazásaikat.

Ha jelentkeznél a versenyre, nem feltétel, hogy programozói tudással rendelkezz, mert a Leonar3Do-technológiát használó Vimensio oktatási szoftvert - amellyel a versenyzőknek a rendezvény helyszínen el kell készíteniük alkalmazásaikat - úgy fejlesztették ki, hogy többéves programozói tapasztalat és tudás nélkül is, lehessen vele tanulni, tervezni, vagy akár oktatási tartalmakat is létrehozni.

A feladat olyan oktatóprogramok fejlesztése és elkészítése, amelyeket később egyetemeken és főiskolákon demonstrációs céllal lehet használni. Ilyen lehet például a történelemtanítás során felhasználható, különböző történelmi csatákat rekonstruáló háromdimenziós program, vagy akár egy olyan alkalmazás, amelynek segítségével különböző fizikai szimulációk során tanulhatnak meg mozdulatokat a sportolók.

A pályázatra elsősorban felsőoktatási intézmények hallgatóit várják, akiknek lehetőségük nyílik arra, hogy ötleteiket beépíthessék a 2013 januárjában forgalomba kerülő szoftver fejlesztésébe.

Ha nincs eredeti ötleted, de szeretnél részt venni az eseményen, jelentkezhetsz csapattagnak is. Belőlük a szervezők állítják össze azokat a csoportokat, amelyeket egy-egy ötletgazda mellé rendelnek majd segítőként. Csapattagnak főként grafikusokat, programozókat vagy marketing szakos hallgatókat várnak.

Az eseményen mentorok segítik a versenyzőket, majd egy szakmai zsűri választja ki a legjobbakat. A nyertes csapat 500 ezer forintot kap, a legtehetségesebb és legkreatívabb versenyzők pedig számos különdíjat nyerhetnek.

A harmadik Mobil Weekendnek a november 22-24. között a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola ad otthont. A rendezvényen számos előadást is meghallgathatnak a résztvevők a háromdimenziós technológiát érintő témákban.

Részletes információkat a verseny honlapján találhatsz.

MTI

Olvasson tovább!