A marketing- és reklámügyintéző OKJ képzésekről minden, ami fontos

felnőttképzés, érettségi, OKJ, szakmakereső, felnőttoktatás, OKJ tanfolyam

Ajánljuk neked ezt a szakmát, ha

könnyen kapcsolatot teremtesz másokkal, kreatív vagy, szereted magad körül a sürgés-forgást, nem okoz gondot, hogy érvényesítsd az akaratodat.

Milyen ez a munka?

Marketing- és reklámügyintézőként a te kezedben lesz a cég sikerének kulcsa

Változatos. Marketingesként az lesz a feladatod, hogy a céget, amelynél dolgozol, sikeresebbé tedd, a termékeknek vagy szolgáltatásoknak minél több vevőt találj. Ehhez pedig kreativitásra van szükség, mert ugyan a marketing és reklám területén is vannak szakmai trükkök, fogások, de jó eredményt akkor tudsz elérni, ha új dolgokat találsz ki.

Ebben a munkakörben te találod ki, hol és hogyan reklámozzátok a cég termékeit, vizsgálod, hogyan alakulnak az eladások, hogyan lehetne azokon javítani. Az érdekes feladatok mellett kimutatások, diagramok és táblázatok készítéséből is ki kell venned a részed, hiszen csak ezek alapján lehet meghatározni a feladatokat.

Rendezvényszervezés is a feladataid közé tartozik majd, a vevőtalálkozók, sajtótájékoztatók, konferenciák szervezése igen érdekes munka. Nem véletlen, hogy ez a szakma nagyon kedvelt manapság, hiszen ki ne szeretné, ha minden munkanapja más és más?

Hogyan tanulhatod?

Az érettségi megszerzése után iskolarendszerű képzésben vagy felnőttképző tanfolyamon tanulhatod ezt a szakmát.

Miről tanulsz majd?

-         irodai és kommunikációs ismeretek

-         marketing alapismeretek

-         Public Relations alapismeretek

-         ügyintézői feladatok a sajtókapcsolat, a rendezvényszervezés során

-         marketing és reklám-tevékenység szervezése

Álláslehetőségek

Alkalmazottként kisebb és nagyobb vállalkozásoknál helyezkedhetsz el mint marketinges vagy reklámügyintéző, de akkor is hasznos lehet egy ilyen tanfolyam elvégzése, ha van egy vállalkozásod, vagy tervezed, hogy létrehozol egyet, és azt szeretnéd eredményesebben működtetni.