A termékdíj ügyintéző OKJ képzésekről minden, ami fontos

felnőttképzés, OKJ, szakmakereső, felnőttoktatás, OKJ tanfolyam

Ajánljuk neked ezt a szakmát, ha

precíz vagy, pontos, kiismered magad a különböző táblázatokban, nyilvántartásokban, és szívesen készítesz ilyeneket

Milyen ez a munka?

Termékdíj ügyintézőként biztos munkahelyed lehet

A törvényi előírások szerint csak azok foglalkozhatnak a környezetvédelmi termékdíj fizetési

kötelezettségek bevallásával, nyilvántartásával és ügyintézésével, akik megfelelő képesítéssel rendelkeznek, ezért sokan már munka mellett szereznek ilyen végzettséget.

Meg kell ismerned a hazai és Európai Uniós rendelkezéseket, amelyek a környezetvédelmi termékdíjra vonatkoznak.

Megismered, hogy melyik termékek termékdíj kötelesek, ezeket milyen adózási kötelezettségek, díjak terhelik. A te feladatod lesz tartani a kapcsolatot a hatóságokkal, hivatalokkal.

Ebben a szakmában folyamatosan követned kell a szabályok változását, ezért hasznos, ha szeretsz mindig új ismeretekre szert tenni.

Sok adminisztrációval jár ez a munkakör, ezért  ha jó viseled, ha ugyanúgy telnek a napok, nem igényled a szabadságot. Akkor való neked ez a munka, ha nem zavar, ha előírások alapján kell dolgoznod, és szereted rendszerezni az információkat.

Hogyan tanulhatod?

Az érettségi megszerzése után tanulhatod iskolarendszerű képzésben vagy felnőttképző tanfolyamon. Mivel ez a szakma a vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző képzés leágazása, ezért több iskolában is lehetőség van arra, hogy a három végzettséget egyszerre szerezd meg, vagy ha már valamelyikkel rendelkezel, akkor a másik kettőt rövidebb ideig és olcsóbban tanuld.

Miről tanulsz majd?

-         jogi ismeretek

-         adózási ismeretek

-         gazdasági ismeretek

-         ügyviteli feladatok

-         vám- és jövedéki feladatok

-         áruosztályozás

-         áruismeret

-         környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos ismeretek

Álláslehetőségek

Köztisztviselőként dolgozhatsz a vám- és pénzügyőrség alkalmazásában, de gyártással vagy kereskedelemmel foglalkozó vállalatoknál, vállalkozásoknál is dolgozhatsz. Kiszámítható munkaidő, biztos jövedelem és jó munkakörülmények várnak ezen a területen.