A jövedéki ügyintéző OKJ képzésekről minden, ami fontos

felnőttképzés, érettségi, OKJ, szakmakereső, felnőttoktatás, OKJ tanfolyam

Ajánljuk neked ezt a szakmát, ha

pontos és precíz vagy, szívesen látsz el adminisztrációs feladatokat

Milyen ez a munka?

Rendezett munkakörülmények várnak jövedéki ügyintézőként

A törvényi előírások szerint a jövedéki terméket előállító, raktározó, forgalmazó vállalkozás nevében csak megfelelő végzettséggel rendelkező munkatárs járhat el. Ezzel a végzettséggel képes leszel a kereskedés folyamán felmerülő jövedéki feladatokat ellátni.

Ismered a jövedéki törvényt, tudod, milyen esetekben kell jövedéket fizetni, milyen engedélyeket kell beszerezni. Kitöltöd és továbbítod a szükséges nyomtatványokat, okmányokat. Gondoskodsz arról, hogy céged befizesse a szükséges jövedéki terheket. Tartod a kapcsolatot a különböző hatóságokkal.

Ezen a területen hasznos, ha szereted magad körül a rendet, szívesen vezetsz kimutatásokat, kiismered magad a táblázatokban. Ügyintézőként rendezett munkakörülmények, kiszámítható feltételek várnak rád.

Hogyan tanulhatod?

Érettségi után tanulhatod iskolarendszerű képzésben, vagy felnőttképző tanfolyamon. Mivel ez a vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző szakma leágazása, ezért több iskolában is lehetőség van arra, hogy a három végzettséget egyszerre szerezd meg, vagy ha az egyiket már tanultad, akkor a másik kettőt rövidebb idő alatt és olcsóbban szerezhesd meg.

Miről tanulsz majd?

- jogi ismeretek

- vám- és jövedéki ismeretek

- áruosztályozás, áruismeret

- ügyviteli feladatok

- adózási ismeretek

- gazdasági feladatok

- jövedéki ismeretek

Álláslehetőségek

Köztisztviselőként elhelyezkedhetsz a vám- és pénzügyőrségnél vagy termelő, kereskedő vállalkozásoknál ügyintézőként.