A gépíró, szövegszerkesztő OKJ képzésekről minden, ami fontos

felnőttképzés, OKJ, szakmakereső, felnőttoktatás, OKJ tanfolyam

Ajánljuk neked ezt a szakmát, ha

pontos és precíz vagy, jó a helyesírásod, jól tudsz összpontosítani.

Milyen ez a munka?

Gépíróként pontos munkát várnak tőled

Leveleket, iratokat, dokumentumokat, jegyzőkönyveket kell gépelned, táblázatokba kell adatokat beírnod gépíróként. Jól érezheted magad ezen a területen, ha szereted rendet tartani magad körül, és jól kommunikálsz az emberekkel.

Ügyelned kell arra, hogy az általad írt levél áttekinthető legyen. Megtanulod a dokumentumok iktatásának, tárolásának szabályait is.

Ma már a számítógépek billentyűin sokkal könnyebb gépelni, mint a régi írógépeken, de még így is igénybe veszi a kezeket, ezzel érdemes számolnod.

A munka sokféle lehet, egyszer diktálás után kell gépelned, másszor kész dokumentum alapján kell gépelned. Ezen a területen meg kell szoknod, hogy utasításokat kell végrehajtanod, a kreativitásodra kevésbé lesz szükség.

Bár általános iskolai végzettség elegendő ahhoz, hogy megszerezd ezt a képesítést, de a kitűnő helyesírás elengedhetetlen ezen a területen, hiszen ha diktálják neked a szöveget, akkor is tudnod kell, melyik szót hogyan írják.

Ha érdekel, hogyan dolgozik egy gépíró, szövegszerkesztő, olvasd el interjúnkat.

Hogyan tanulhatod?

Az általános iskola elvégzése után felnőttképző tanfolyamon szerezhetsz ilyen végzettséget

Miről tanulsz majd?

-    gépírás

- szövegszerkesztés -    iratkészítés -    dokumentumkészítés és –kezelés -    elektronikus szövegfeldolgozás -    elektronikus információkezelés -    kommunikáció

Álláslehetőségek

Alkalmazottként helyezkedhetsz el ezzel a végzettséggel irodákban. De arra is van lehetőség, hogy vállalkozóként több cég számára vállalj gépelési feladatokat. Ebben az esetben kötetlenebb a munkád, de kevésbé biztos a jövedelmed is.