Természetgyógyász modul Budapest Képzés - OKTÁV Szakközépiskola

Budapest

Természetgyógyász modul, Gyógyászati tanfolyamok, Kismama kedvezmény, tanfolyam

OKTÁV Szakközépiskola

2509 Esztergom , kertváros, Wesselényi M. u. 35-39. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Természetgyógyász modul Budapest OKTÁV Szakközépiskola Jelentkezés feltételei: érettségi bizonyítvány, egészségügyi alapmodul
A tanfolyam célja:
Napjainkban a hagyományos orvoslás mellet egyre nagyobb igény van az úgynevezett alternatív medicinára, a nem-konvencionális gyógyító eljárásokra. A természetgyógyász a pacienst holisztikusan vizsgálja, azaz a test- szellem- lélek összességét szemléli. A gyógymód szelíd, azaz mellékhatások nélküli, és nagy szerepet kap az öngyógyító mechanizmus beindítása és a megelőzés. Fontos az egyéni törekvés, hogy a beteg saját elhatározásból akarjon egészséges maradni vagy meggyógyulni, ehhez mindent meg is tegyen. Ebben nyújthatnak segítséget a különböző természetgyógyászati ágak (szakirányok) szakemberei, mint pl. a reflexológus, masszázsterapeuta, fitoterapeuta, akupresszőr…

A természetgyógyászatról szóló 11/1997. (V.28) NM rendelet értelmében, aki természetgyógyász végzettséget szeretne szerezni és természetgyógyászként szeretne dolgozni, annak az alábbi egységeket kell teljesítenie (képzés + vizsga):

- Természetgyógyász egészségügyi alapmodul + vizsga
- Természetgyógyászati modul + vizsga
- Életmódtábor (oktatóink által szervezett)

Valamely természetgyógyászati szakirány + szakvizsga - az alábbi szakirányokból indítunk felkészítő tanfolyamot:
- Akupresszőr
- Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta
- Fitoterapeuta
- Reflexológus

A vizsgáztatást kizárólag a GYEMSZI-ETI végzi, tanfolyamainkon ezekre a vizsgákra készítünk fel, olyan szakemberek segítségévek, akik szerepelnek a szaknévsorban és maguk is vizsgáztatnak, továbbá több éves szakmai és tanítási gyakorlattal rendelkeznek.
A tanfolyamok elvégzésének sorrendje tetszőleges, de a természetgyógyászati modul vizsgájára jelentkezni csak egy ötnapos bentlakásos Életmódtábor teljesítése után lehetséges. A szakvizsgára jelentkezni pedig csak a természetgyógyász egészségügyi modul és a természetgyógyászati modul sikeres vizsgája után lehetséges.

A képzés célja:

A Természetgyógyászati modul képzés átfogó és széleskörű képet ad a természetgyógyászat egészéről, tisztázza a természetgyógyászati fogalmakat és módszereinek alkalmazási lehetőségét. Megfelelő alapot biztosít, amire a szakképzéseket fel lehet építeni. A Természetgyógyászati modul tanfolyam önmagában nem ad képesítést, viszont a természetgyógyász szakvizsgának szükséges részét képezi. A természetgyógyászati modul vizsgájára való jelentkezés feltétele egy ötnapos bentlakásos Életmódtábor sikeres teljesítése.

A képzés témakörei:

Bevezetés a természetgyógyászatba
Klasszikus természetgyógyászati módszerek
Modern természetgyógyászati módszerek
Hagyományos népi gyógyászat
Hagyományos távol-keleti gyógyászat
Természetgyógyászati klinikum

A tanfolyam helye: Budapest
Képzés időtartama: 90 óra
Képzés kezdete: 2013. november 30.
Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:45-ig
Részvételi díj: 85.000,- Ft
Vizsgadíj: 21.700,-Ft
Jegyzetköltség: 9.000,-Ft
Felvilágosítás: 1/201-2408, 20/777-9323
20/777-9335
Egyéb elérhetőségek: Horváth Zsuzsanna tanfolyamvezető horvathzs@oktav.hu
Damázsdi Szilvia tanfolyamszervező szakkozepbp@oktav.hu
Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk!