Gyógyítás érintéssel

felnőttképzés, felnőttoktatás, természetgyógyász tanfolyam, tanfolyam

Gyógyítás érintéssel

2012.06.19.

Címkék: felnőttoktatás,felnőttképzés, tanfolyam, természetgyógyász tanfolyam,

Már az ókori Egyiptomban is tudták, hogy ha a talpunkat masszírozzuk, azzal hatással lehetünk összes szervünk működésére. A módszer egy időre feledésbe merült, de száz évvel ezelőtt egy amerikai orvos újra elkezdte alkalmazni a reflexológiát.

A talpon találhatók a reflexpontok, amelyeken keresztül minden szervünkre hatással lehetünk. A reflexológus ezeket masszírozza, így hat az egyes szervekre, mégpedig úgy, hogy ha megfelelő pontot ingerel, akkor azzal ingert küld a szervek felé az agyon keresztül. Az agy felveszi az ingereket, és továbbadja a hiányt szenvedő szervhez. Tehát a masszázs nem közvetlenül a szervekre hat, hanem tulajdonképpen az agyra. A test bármely részében fellépő fájdalmat meg tud szüntetni, vagy betegséget gyógyítani tud, ha a talp megfelelő zónájában található reflexpontokat masszírozza.

A talpmasszázs serkenti a vér- és nyirokkeringést, erősíti az immunrendszert. Gyorsítja a salakanyagok kiválasztását, szabályozza a hormontermelő mirigyek működését, és csillapítja a fájdalmakat is. A reflexológus a talpon lévő elváltozásokból tudhatja, hogy melyik szervnél lehet probléma, így a betegségek megelőzésében is nagy szerepe van.

A reflexológus széleskörű tudással rendelkezik, egészségügyi és természetgyógyászati ismeretekre egyaránt szüksége van ahhoz, hogy hatékony kezelést tudjon nyújtani a hozzá fordulóknak.