Az értékpapírpiaci szakügyintéző OKJ képzésekről minden, ami fontos

felnőttképzés, érettségi, OKJ, szakmakereső, felnőttoktatás, OKJ tanfolyam

Ajánljuk neked ezt a szakmát, ha

érdekelnek a pénzügyek, szereted a pörgős munkát, nem okoz gondot, ha gyorsan kell döntened, jól tűröd a stresszt.

Milyen ez a munka?

Értékpapírpiaci szakügyintézőként izgalmas munka, mozgalmas napok várnak rád.

A te feladatod lesz, hogy a hozzád forduló ügyfelek befektetéseit kezeld. Tanácsot is adsz nekik, milyen értékpapírok vásárlásával érheti el céljait, vagyis növelheti a vagyonát.

Ezen a területen folyamatosan figyelned kell az értékpapírok árfolyamának mozgását, gyorsan kell döntened. Érdekes és mozgalmas ez a világ, de akkor való neked, ha jól viseled, hogy felelősség van a válladon. Pénzügyi felelősséget ugyan nem kell vállalnod, egy-egy befektetésnél, de emberileg megterhelő lehet, ha egy ügyfeled rossz döntés miatt elveszíti a vagyonát. Persze, az pedig óriási sikerélmény, ha egy jó döntés miatt megtöbbszörözi azt, és ez az egyik ok, amiért kedvelt lehet ez a munka.

Az értékpapír-piac működését szigorú törvények szabályozzák, ezekkel naprakészen tisztában kell lenned. Az is előnyös, ha nem okoz gondot a nyilvántartások, kimutatások nyomon követése és készítése.

Ha érdekel, hogyan telnek az értékpapírpiaci szakügyintéző mindennapjai, olvasd el cikkünket.

Hogyan tanulhatod?

Érettségi után nappali és levelező képzésben tanulhatod. A felnőttképző intézmények mellett több főiskola is kínál ilyen képzést.

Miről tanulsz majd?

-         gazdasági ismeretek

-         közgazdaságtan

-         pénzügyi ismeretek

-         számvitel alapjai

-         értékpapír ismeretek

-         pénz és tőkepiac

-         portfólió kezelése

-         banki ismeretek

-         pénzügyi informatika

Álláslehetőségek

Értékpapírpiaci szakügyintézőként elhelyezkedhetsz pénzintézeteknél, befektetési tanácsadó cégeknél. Jó kereseti lehetőségre számíthatsz ezen a területen, igaz, csak akkor, ha értesz is ehhez a szakmához, hiszen a fizetésed nagy része attól függ, hogy hány sikeres befektetésben veszel részt.