Természetgyógyász képzés egészségügyi alapmodul Képzés - OKTÁV Szakközépiskola

Budapest

Egészségügyi modul

OKTÁV Szakközépiskola

2509 Esztergom , kertváros, Wesselényi M. u. 35-39. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Természetgyógyász képzés egészségügyi alapmodul OKTÁV Szakközépiskola Természetgyógyász egészségügyi alapmodul tanfolyam
Jelentkezés feltétele: Érettségi
A tanfolyam célja:
Napjainkban a hagyományos orvoslás mellett egyre nagyobb igény van az úgynevezett alternatív medicinára, a nem-konvencionális gyógyító eljárásokra. A természetgyógyász a pacienst holisztikusan vizsgálja, azaz a test- szellem- lélek összességét szemléli. A gyógymód szelíd, azaz mellékhatások nélküli, és nagy szerepet kap az öngyógyító mechanizmus beindítása és a megelőzés. Fontos az egyéni törekvés, hogy a beteg saját elhatározásból akarjon egészséges maradni vagy meggyógyulni, ehhez mindent meg is tegyen. Ebben nyújthatnak segítséget a különböző természetgyógyászati ágak (szakirányok) szakemberei, mint pl. a reflexológus, masszázsterapeuta, fitoterapeuta, akupresszőr…

A természetgyógyászatról szóló 11/1997. (V.28) NM rendelet értelmében, aki természetgyógyász végzettséget szeretne szerezni és természetgyógyászként szeretne dolgozni, annak az alábbi egységeket kell teljesítenie (képzés + vizsga):

- Természetgyógyász egészségügyi alapmodul + vizsga
- Természetgyógyászati modul + vizsga
- Életmódtábor (oktatóink által szervezett)

Valamely természetgyógyászati szakirány + szakvizsga - az alábbi szakirányokból indítunk felkészítő tanfolyamot:
- Akupresszőr
- Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta
- Fitoterapeuta
- Reflexológus

A vizsgáztatást kizárólag a GYEMSZI-ETI végzi, tanfolyamainkon ezekre a vizsgákra készítünk fel, olyan szakemberek segítségévek, akik szerepelnek a szaknévsorban és maguk is vizsgáztatnak, továbbá több éves szakmai és tanítási gyakorlattal rendelkeznek.
A tanfolyamok elvégzésének sorrendje tetszőleges, de a természetgyógyászati modul vizsgájára jelentkezni csak egy ötnapos bentlakásos Életmódtábor teljesítése után lehetséges. A szakvizsgára jelentkezni pedig csak a természetgyógyász egészségügyi modul és a természetgyógyászati modul sikeres vizsgája után lehetséges.

A képzés célja:

Egészségügyi képzettséggel nem rendelkező, de valamely természetgyógyászati ágazatban szakképzettségre pályázók számára kötelezően előírt a Természetgyógyász egészségügyi alapmodul tanfolyam és vizsga sikeres teljesítése. A természetgyógyász egészségügyi alapmodul tanfolyam keretében a résztvevők GYEMSZI-ETI vizsgára felkészítő, elméleti képzést kapnak. Olyan alapvető egészségügyi ismereteket tanulnak, mint anatómia, kórtan, élettan, elsősegélynyújtás, ami nélkülözhetetlen a további természetgyógyász képzéshez.

A képzés témakörei:
- Anatómiai alapismeretek
- Élettani alapismeretek
- Kórtani alapismeretek
- Klinikai alapismeretek
- Elsősegélynyújtási alapismeretek
A tanfolyam helye: Budapest
Képzés időtartama: 64 óra
Képzés kezdete: 2013. szeptember 14.
Tanfolyami napok: szombat 09:00 - 15:45
Részvételi díj: 58.000,- Ft
Vizsgadíj: 21.700,- Ft
Jegyzetköltség: 6.700,- Ft jegyzetköltség (igény szerint)
Felvilágosítás: 1/201-2408, 20/777-9328
20/777-9335
Egyéb elérhetőségek: Bujdoso Tímea tanfolyamvszervező bujdoso@oktav.hu
Damázsdi Szilvia tanfolyamszervező szakkozepbp@oktav.hu
Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk!