Fitoterápia távoktatásban Képzés - Herba Természetgyógyászat és Oktató Központ

Hajdúhadház

Életmód, tanfolyam, távoktatás

Herba Természetgyógyászat és Oktató Központ

4242 Hajdúhadház , Kossuth u. 61. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Fitoterápia távoktatásban Herba Természetgyógyászat és Oktató Központ ETI vizsgára készít fel.
Tanfolyam indul: 2013. november 30.
Jelentkezés: folyamatosan

A tanfolyam díja: A tanfolyam díja: 60.000 Ft + vizsgadíj
Részletfizetés lehetséges
Fizetés a helyszínen, átutalással vagy csekken.

Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány
A képzés formája: távoktatásos

A képzés helyszíne: A hallgató a tanfolyam hang- és szöveganyagát a saját otthonában a saját tempójában saját időbeosztásban bármikor tanulhatja.

Oktatási napok: Mindössze 1 alkalommal szükséges személyesen megjelennie (1 hétvégi nap 9-17 óráig)
Helye: Herba Természetgyógyászat és Oktató Központ - Hajdúhadház, Kossuth u. 61. (Debrecentől 14 km)

Nagyban segíti a tanulást, hogy a képzés helyszínén a tantermen kívül fűszer- és gyógynövényes kert is van, így a hallgatók nemcsak képekről, hanem a gyakorlatban is – akár óraközi szünetekben is – láthatják, megtapinthatják, megszagolhatják, a tanult gyógynövények többségét.

Oktatók: Szabó Zsuzsanna életmód-tanácsadó és terapeuta, fitoterapeuta, fülakupunktúrás addiktológus
Dr. Gáti Judit orvos

Vizsgára jelentkezés feltétele:
- A képzés díjának hiánytalan kiegyenlítése
- egészségügyi modul vizsga
- természetgyógyászati modul vizsga

Modulvizsga: Szóbeli, gyakorlati a GYEMSZI –EFF-ben Budapesten

A képzés során megszerezhető kompetencia:
A tanfolyam a hallgatókat GYEMSZI –EFF (régi nevén ETI ) vizsgára készíti fel.Sikeres vizsga után államilag elismert bizonyítványt kap, amellyel saját praxisban vagy alkalmazottként természetgyógyászati rendelőben, gyógynövény üzletekben, wellness központokban stb. helyezkedhet el fitoterapeutaként.

A fitoterápia magában foglalja a betegek gyógynövényekkel vagy gyógynövénykészítményekkel (gyógyhatású anyagok) történő kiegészítő kezelését. Az alkalmazónak ismernie kell a növények fő hatóanyagait, azok hatását a szervezetre, a növények hatástani, illetve terápiás besorolását, alkalmazásuk módját, helyét és értékét a terápiás rendszerben. A gyógynövények és a tápláléknövények alkalmazása bizonyos esetekben átfedi egymást, ezért bizonyos táplálkozástani összefüggésekre is tekintettel kell legyen.

A Fitoterápia tanfolyam tananyaga:

1. A fitoterápia általános ismeretei:
A fitoterápia története. A gyógynövények jellemzői, felosztása. Oki és tüneti kezelés, receptúra képzésnek szabályai a fitoterápiában. A gyógynövények ellenjavallatai és mellékhatásai. Apiterápia fogalma, javallatai, ellenjavallatai. A gyógynövények alkalmazási módjai, Az aromaterápia módszerei, az illóolajok jellemzői, hatásai.
Gyógyító fűszernövények és gyógyító tápláléknövények. A gyógynövénygyűjtés, kezelés szabályai. Életkori és élettani állapot szerinti javallatok és ellenjavallatok.

2. A fitoterápia hatóanyag szerinti ismeretei:
Alkaloid, glükozid, csípős anyagokat, szerves savakat tartalmazó drogok jellemzése és fő felhasználási területei. Keserűanyag, szaponin, szénhidrát, kovasav, cserzőanyag, festék, vitamin, ásványi anyagot tartalmazó drogok jellemzése és fő felhasználási területei.

3. Gyógynövényfelismerés:
A fitoterapeuta szak gyakorlati tételsorában lévő növények felismerése, jellemzése, terápiás alkalmazási lehetőségei

4. Fitoterápiás módszerek alkalmazása az egyes betegségeknél.
Légúti betegségekre ható, köhögéscsillapító, hurutoldó, gyulladáscsökkentő, lázcsillapító, immunerősítő gyógynövények. Étvágy- és emésztést javító gyógynövények. Gyomor- és bélnyálkahártya gyulladás, hasmenés esetén alkalmazható gyógynövények. Hashajtó hatású, máj- epe működését befolyásoló gyógynövények. Vizelethajtó, és vesekő betegségeknél alkalmazható gyógynövények. Húgyúti-, prosztata bántalmaknál, szív- és érrendszeri betegségeknél, reumás és ízületi bántalmaknál, nőgyógyászati, bőrbetegségek esetén alkalmazható gyógynövények. Idegrendszerre ható és hangulatjavító gyógynövények. A hasnyálmirigy működését befolyásoló gyógynövények és a cukorbetegség fitoterápiás kezelése. Immunerősítő és adaptogén gyógynövények.

5. Apiterápia és aromaterápia:
A méz, a virágpor, a méhviasz, a propolisz, a méhkenyér, a méhméreg, a méhpempő apiterápiás jelentőségének megismerése.
A kamilla, a levendula, a citrom, a bergamott, a borókaolaj, a bazsalikom, az eukaliptusz, a borsosmenta, a rozmaring, a teafa, az ylang-ylang, az ánizs, az édeskömény, a kakukkfű, a narancsvirág, a zsálya, a kömény, a szegfűszeg, a fahéj aromaterápiás jelentősége.

További információ: Szabó Zsuzsanna
http://herbatok.hu
herbatok@gmail.com
Telefon: 06 30 428-4685

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00456-2013