Önkéntes lehetsz egy évig külföldön

egyetem, felvételi, szülők

A Fiatalok Lendületben Program az Európai Unió mobilitási projektjeként lehetőséget ad számodra 30 éves korodig, hogy akár egy éven át önkéntes munkát végezz külföldön, önköltség nélkül.

Ahhoz, hogy önkéntes lehess, nem kell diploma, nyelvvizsga, munkatapasztalat és anyagi erőforrás sem, hiszen a program finanszírozza a többi között az önkéntesek utazását, a szállást és a zsebpénzt is.

Az Európai Unió mobilitási programja 2007 óta nyújt lehetőséget a fiataloknak arra, hogy egy időszakot külföldön töltsenek el. A külföldi önkéntességgel időt is nyerhetsz, ha idén nem sikerül bekerülnöd főiskolára, vagy még nincs elképzelésed arról, mihez is kezdenél, esetleg idegen nyelvet tanulnál.

A program része az Európai Önkéntes Szolgálat - European Voluntary Service (EVS) -, amelynek keretében az önkéntesek akár egy évet is tölthetnek külföldön. Önkéntes szolgálatuk alatt például segíthetnek egy nonprofit szervezetnél, lehetnek környezetvédelmi aktivisták Spanyolországban, dolgozhatnak gyerekekkel Máltán, egy farmon Hollandiában, vagy egy kulturális intézetben Lettországban, emellett nyelvet tanulhatnak, barátokat szerezhetnek és más országok kultúráját is megismerhetik.

A programról a www.mobilitas.hu oldalon találhatsz részletes információt. Mti