Továbbra is lesz iskolatej

életmód, oktatáspolitika, szülők

Az elmúlt néhány napban előfordulhatott, hogy egy-egy iskolába nem érkezett tej az Iskolatej program keretében, de ez csak átmeneti probléma volt, a program folytatódik az állami fenntartásba vett oktatási intézményeknél is.

A Vidékfejlesztési Minisztérium iskolatejprogramról szóló rendelete 2012. december 27-én  jelent meg, lehetővé téve a program 2013-as folytatását. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ azonnal megkezdte az erre vonatkozó szerződések felmérését az iskolákban, hogy be tudjon lépni a meglévő szerződésekbe az iskolatej folyamatos biztosítása érdekében.

Azokon a helyeken, ahol a szerződéseket nem az év végéig, hanem azon túlnyúlóan kötötték az önkormányzatok, zavartalan az iskolatej-ellátás. Ott, ahol a szerződés december 31-én lejárt, vagy az önkormányzat felmondta, lehetett fennakadás a szállításban, de ez semmiképpen nem jelenti a program leállását - hangsúlyozták.

A helyzet azonnali rendezése érdekében a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke utasította a megyeközponti tankerületi igazgatókat, hogy kössék újra a szerződéseket az iskolákra vonatkozóan a tanév végéig.  Így ahol a szállítók aláírják, előteljesítésben máris tudják szállítani az iskolatejet.

MTI