Nem minden középiskolába kell felvételizni

gimnázium, szakközépiskola, pályaválasztás, szülők, általános iskola

Nyilvános az előzetes írásbelit tartó középiskolák listája, körülbelül az iskolák fele kéri, hogy a hozzájuk jelentkezők részt vegyenek a központi írásbeliken. A többiek az általános iskolai eredmények alapján rangsorolnak.

Melyik iskolákba kell felvételizni?

Mintegy 500 középiskola írta elő, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók vegyenek részt a központi írásbeliken. Ha úgy tervezed, hogy gyermeked februárban ezek valamelyikébe is jelentkezik, részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.Ezért érdemes ellenőrizned, az általatok választott középiskolák valamelyikében a felvételihez erre szükség van, akkor adjátok be a jelentkezést az írásbeli felvételi vizsga megírására.

Itt találod az iskolák listáját

A tájékozódáshoz segítség lehet az Oktatási Hivatal honlapján elérhető elektronikus kereső felület, amelyen a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói között válogathattok.

Az írásbeli vizsgákra a jelentkezést abba a középiskolába kell beadni december 10-ig, amelyben a gyermeked meg akarja írni a vizsgát.

Központi írásbeli vizsgák időpontjai

A központi írásbeli vizsgákat országosan a 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumokba jelentkezők számára 2013. január 18-án 14 órától, a 9. évfolyamra és a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjába jelentkezők számára 2013. január 19-én 10 órától kell megtartani. A pótló írásbeli vizsgát a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá a 9. évfolyamra és a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjába jelentkezők számára 2013. január 24-én 14 órától tartják.

MTI