1.500.000 Ft-ot dob ki az ablakon, aki érettségi után rossz szakmát választ

Miért utálja a legtöbb diák a választott szakmát már 1 hónap tanulás után?

Az érettségi utáni szakközépiskolák vezetői döbbenten veszik tudomásul, hogy 10-ből 8 diák már októberben más szakmát szeretne tanulni. Miért van ez?

A legtöbb érettségiző a barátok, szülők, szaktanárok ötletei alapján választ OKJ szakmát. Márpedig ahhoz, hogy jól döntsön valaki a pályaválasztással kapcsolatban, messze nem elegendő ha azt veszi figyelembe, milyen tantárgyakból volt jó a középiskolában.

Garantáltan jobban tanul, vizsgázik és jobban boldogul a munkában is az, aki alapos pályaválasztási szakmai felmérések, önértékelő eljárások, a szakmák ismerete alapján választ foglalkozást, és ez már elérhető bárki számára!

Döbbenetes, de senki sem számol utána!

Amíg az állam 2 szakma megszerzését finanszírozta, a családok könnyebben vették a diákok ötletszerű próbálkozását, mert látszólag nem volt plusz költségük, s úgy gondolták minél többet tud a gyerek, annál jobb. Ráadásul nem is jutottak hozzá komoly szakmai segítséghez ezzel kapcsolatban, így nem is hibáztathatja őket senki!

Ma már csak 1 OKJ szakmát szerezhet meg ingyen a felnövő generáció, s így bizony érdemes jobban megnézni az anyagiakat!

Mennyibe kerül, egy rossz szakmaválasztás?

Igen gyakori, hogy a fiatalok az első OKJ szakma megszerzését követően úgy döntenek, hogy az mégsem megfelelő számukra, és 2. szakmát tanulnak. Igen ám, de ezt már a családnak kell finanszírozni, s ez igen költséges mulatsággá vált napjainkban.

Az alábbiakban egy átlagos 2 éves, érettségire épülő szakképesítés megszerzésének költségeivel kalkuláltunk, amit a családi költségvetésből kell finanszírozni:

Tanfolyami díj:  250.000 Ft Vizsgadíjak:       25.000 Ft Tankönyvek:      15.000 Ft Elmaradt jövedelem 24hó × 50.000 Ft netto fizetés: 1.200.000 Ft

Plusz költséget jelentenek még az alábbiak:

- már nem jár a diákigazolvány és a kapcsolódó kedvezmények - bérletek, utazási költség tejes áron fizetendő - nincs családi pótlék

Összesen:  1.490.000 Ft + az elmaradó kedvezmények, támogatások

Profi felmérésekkel ez elkerülhető!

Önnek megér ennyit, hogy a véletlenre bízza, mit tanul érettségiző gyermeke? És Neked, kedves érettségiző felvállalható, hogy a családod ekkora anyagi áldozatot hozzon, az amúgy is romló megélhetési feltételek mellett?

Képzelje el a fentiek helyett, hogy

érettségizett gyermeke olyan szakmát tanul, amiért szívesen jár iskolába, örömmel tanul, jól vizsgázik és a munkába állást követően lelkesen dolgozik, mert szereti a munkáját!

Felnőttnek érezheti magát, mert sikeres pályakezdőként önálló keresettel bír és nem szorul végre a szülei segítségére, nem kell minden apróságra pénzért kuncsorognia!

Válasszanak profi segítséggel, legyen az Ön gyermeke sikeresebb, boldogabb felnőtt!

Itt a Sikeres Pályaválasztás Mentor program! >>