Iskolák határok nélkül - pályázat

pedagógia, gimnázium

A Nemzeti Tankönyvkiadó 7-12 évfolyamos diákoknak hirdet pályázatot Iskolák határok nélkül címmel. A cél, hogy a hazai, illetve a határon túli diákok jobban megismerjék egymás életét, kultúráját.

A tankönyvkiadó közleménye szerint a diákok feladata, hogy felvegyék a kapcsolatot egy határon túli iskola valamelyik osztályával, és egy prezentációban bemutatkozzanak egymásnak. Az anyag tartalmazhat fotókat, videót, zenét, amelyet a tanulók fontosnak tartanak.

Ezt követően mindkét bemutatót fel kell tölteni a kiadó Facebook-oldalára, ahol a nyolc legtöbb szavazatot kapó osztályt díjazzák két kategóriában (7-8 és 9-12). Az első három helyezett pénzjutalmat (150, 100, illetve 50 ezer forintot) kap, a többiek pedig 30 ezer forint értékű könyvcsomagot.

Nevezni 2013. január 10-ig lehet, szavazatokat leadni január 31-én éjfélig, eredményt 2013. február 1-jén hirdetnek.

Az új köznevelési törvény szerint a 7-12. évfolyamon tanuló diákoknak legalább egyszer kirándulást kell szervezni egy határon túli, magyarok lakta területre. Ezt is kívánja programjával segíteni, támogatni a Nemzeti Tankönyvkiadó, hiszen azok az iskolák, amelyek indulnak a pályázatán, nagyobb eséllyel nyerhetnek állami támogatást is az osztálykirándulásukhoz.

mti

Olvasson tovább!