Érettségiztél? Mi lesz veled 2013 szeptemberben?

65-70.000 érettségiző nem tudja mit tanul majd ősztől! Köztük vagy Te is? Gyere, segítünk!

Csapdák a továbbtanulás választásnál, vigyázz!

Soha nem kell "dogoznod", ha azzal foglalkozol, ami érdekel! - ezért fontos, hogyan választasz szakmát

Ugyan sokféle lehetőséged van, de rövid úton kerülhetsz kellemetlen helyzetbe, ha rosszul választasz iskolát, képzést! Például, ha OKJ szakképzésre szeretnél beiratkozni, több dologra is oda kell figyelned!

1. Csapda: lemaradsz

Halogatod a jelentkezésedet. Persze megértem, hogy a tomboló nyár, a vízpart és a fesztiválok lényegesen vonzóbbak az iskolánál, ha nem iratkozol be úgy augusztus közepéig, akkor már nem nagyon válogathatsz, mert a legjobb iskolákban hamar betelnek az osztályok.

2. Csapda: oda jelentkezel, ahová a barátaid

Ebben az a csapda, hogy igen kicsi az esélye, hogy éppen az a szakma fog tetszeni, ami a barátaidnak / barátnőidnek, így a tanévkezdés után elkedvetlenedsz és utálni fogod a sulit. Ha végigcsinálod mégis és megszerzed a szakmát, első dolgod lesz valami más szakma után nézni, de azt bizony már csak súlyos százezrekért teheted, mert jelenleg 1 szakma megszerzését támogatja az állam.

3. Csapda: oda jelentkezel, amit a szüleid, a családod ajánl

Ezzel a gond, hogy bár a legjobbat akarják Neked, és jól is ismernek, szinte biztos, hogy így sem lesz számodra megfelelő a választás és nem fogod szeretni amit tanulsz, és belekerültök a 2. csapdánál említett gonosz folyamatba! :(

Ne kerülj csapdába, így válassz szakmát!

Tudok egy módszert, ahogy szinte biztosan olyan OKJ képzést fogsz tudni választani, ami tetszeni fog! Örömmel tanulod majd -  még a nehezebb tárgyakon is átrágod magad, jól fogod érezni magad a gyakorlatokon, könnyedén levizsgázol, és imádni fogod a munkádat!

Azt hiszed ez varázslat? Szinte senkit sem láttál még, aki szívesen megy munkába és örömmel dolgozik? Pedig van ilyen, csak sajnos nálunk még nem elterjedt a módszer, ahogy jól lehet pályát választani!

Kidolgoztunk egy tesztet, amit ha végigcsinálsz, a magyar képzési kínálatból ajánl neked szakmákat. A teszt azon alapul, hogy Te miben vagy jó, téged mi érdekel, és hétköznapi helyzetekre adott válaszaid alapján megmondja mit érdemes tanulnod.

Teszteld magad! >

Kívánom, hogy jókedvű diák és majd örömmel dolgozó felnőtt legyél!

Tudod, ha azt csinálod, amit szeretsz, soha nem kell "dolgoznod"!

 

Szenes Nicolette ügyvezető

mot.hu