Fiatal feltalálók, kutatók versenye

gimnázium, szakközépiskola, pályaválasztás, továbbtanulás, pályázat

Megoldást találtál egy műszaki problémára? Készítettél egy különleges berendezést? Most bemutathatod tudásod az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen.

Fiatal feltalálók és kutatók számára hirdette meg a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) az Emberi Erőforrások Minisztériumával, valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) közösen a 22. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt.

A tehetségkutató abban különbözik az egyéb tanulmányi versenyektől, hogy itt nincsenek előírt feladatok, a résztvevőknek maguknak kell problémákat felvetniük, majd azokra megoldást találniuk.

A tavalyi verseny győztesei nagyon jól szerepeltek az EU Fiatal Tudósok Versenyén (EUCYS), a nemzetközi mezőnyben a harmadik helyen állnak. Az egyik magyar fiatal, Papp Gergely saját fejlesztésű és maga által elkészített hangszórójával különdíjat is nyert.

A versenyen 1992. október 1. és 1999. augusztus 31. között született fiatalok vehetnek részt egyénileg vagy kétfős csapatban. A műszaki, természettudományos, környezetvédelmi, informatikai vagy matematikai témájú pályaműveket 2013. január 7-ig kell elküldeni a MISZ számára. A második fordulóba bejutott munkák közül a bírálóbizottság júniusban választja ki a díjazott pályázatokat.

A felhívás részleteiről a www.innovacio.hu honlapon olvashatsz.

MTI