Ösztöndíj, ha hátrányos helyzetű vagy

egyetem, mesterképzés, alapképzés, Ba, Bsc

Út a felsőoktatásbaÖsztöndíjra pályázhatsz, ha hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű diák vagy. Az Út a felsőoktatásba program neked is segíthet, ha 2012-ben felvételt nyertél Magyarországon működő felsőoktatási intézménybe.

Akkor pályázhatsz, ha idén vettek fel felsőoktatási intézménybe, még nem rendelkezel olyan szintű végzettséggel, mint amilyet most szerzel (tehát még nincs diplomád) vagy nem veszel részt azonos szintű más képzésben, nappali tagozaton tanulsz és hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű hallgatónak (jelentkezőnek) minősültél a felvételi eljárásban.

Akkor is élhetsz a lehetőséggel, ha utógondozásban vagy utógondozói ellátásban részesülő vagy. Az ösztöndíj-támogatás havonta 20 000 forint.

Van lehetőség arra is, hogy önköltség-támogatást kérj, ha nappali, esti vagy levelező tagozatra az önköltséges, illetve magyar állami részösztöndíjas felsőoktatási képzésbe nyertél felvételt, és halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezőnek minősültél a felvételi eljárásban.

Az utógondozásban vagy utógondozói ellátásban részesülők ezzel a lehetőséggel is élhetnek. Az önköltség-támogatás a képzési önköltség maximum 90 százaléka lehet, akár 300.000 forint is. A részösztöndíjasok legfeljebb 150.000 forintot igényelhetnek.

A pályázatokat október 17-ig lehet benyújtani. A részletes kiírás az útmutatóval a http://www.emet.gov.hu/utr-uf-12 valamint a www.romagov.kormany.hu címen található.

(Forrás: mti)

Olvasson tovább!