A közösségi média is segíthet álláskereséskor

felsőfokú szakképzés, mesterképzés, OKJ tanfolyam, alapképzés, pályaválasztás

„Karrierválasztás és munkapiac, 2012 – Workshop és tippek pályaválasztás előtt állóknak és munkakeresőknek” című konferencia szervezőinek az volt a célja, hogy olyan hasznos információkat adjanak fiataloknak, amelyek segítségnek bizonyulnak a pályaválasztás során.

Bemutatták a munkaerő-piaci útmutatást nyújtó „PályaSúgó” nevű információs rendszert, amely képet ad a munkaerőpiac alakulásáról mind a kereslet, mind a kínálat szemszögéből.

Jónás Anikó, a Kelly Services Hungary ügyvezető igazgatója elmondta: - Munkakeresés és karriertervezés során mára Magyarországon is meghatározóvá vált a modern eszközök és az ezekben rejlő lehetőségek kihasználása. Kutatásaink szerint a munkáltatók jelentős hányada olyan online fórumokon és közösségi média oldalakon tájékozódik egy-egy jelölt kiválasztásakor, mint a Google+, LinkedIn vagy akár a Facebook.

A program további célja, hogy egy olyan rendszer jöjjön létre, amelyben a munkaerőpiac szereplői – köztük az álláskeresők, a munkaadók, a foglalkoztatás- és oktatáspolitikát alakító szakemberek – a jelenleginél sokkal több és pontosabb információt kaphassanak a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalának várható közép- és hosszú távú alakulásáról.