Térinformatikus tanfolyam Képzés - Soter-Line Oktatási Központ

Budapest

Vegyes: hétköznap, hétvégén, Kismama kedvezmény, munkanélküli kedvezmény, tanfolyam

Soter-Line - Soter-Line Oktatási Központ

1073 Budapest , Erzsébet krt. 7. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Térinformatikus tanfolyam Soter-Line Oktatási Központ A térinformatika különböző térbeli objektumok és jelenségek kapcsolatrendszerét feltáró, valamint ennek elemzésével foglalkozó szaktudomány. A térinformatika magába foglalja a térbeli adatok gyűjtésének, az adatok digitális előállításnak, egyesítésének és vizsgálatának folyamatát. Az elvégzett elemzéseket a térinformatikus különféle módszerek alkalmazásával meg is jeleníti, áttekinthetővé teszi. A térinformatikus tanfolyam célja, hogy a hallgatók a szükséges képességeket főként gyakorlati oktatás révén szerezzék meg, így mindenre felkészült szakemberként egy munkahelyen se érje őket kellemetlen meglepetés.

A fejlett országokban élők nagy része használja a GPS adta lehetőségeket. Autóban, okostelefonon, táblagépen. Többek között a térinformatikusok dolgoznak a sokféle navigációs, utcamegjelenítéses rendszer, és az olyan interaktív térképek elkészítésén, mint például a világszerte ismert Google Maps. Térinformatikusok hozzák létre a földrajzi információs, vagy más néven geoinformációs rendszereket (GIS). Ezeknek rendkívül fontos szerepe van például az ökológiai és gazdasági összefüggések felderítésében, továbbá a közlekedési, szállítási feladatok megoldásában.

A gazdaság részei és egésze állandóan változóban vannak, formálódnak, fejlődnek, ezért a térinformatikai eljárásokra sok energiát fordít az államigazgatás, a nemzetgazdaság. A térinformatikus tanfolyam a ma gyakorolt egyik legkorszerűbb szakmát ismerteti meg a hallgatókkal.

A térinformatikus tanfolyam során oktatott szakmai modulok

10846-16 Térinformatika
10847-16 Geodézia