Méhész tanfolyam Képzés - TanfolyamAjánló.hu

Budapest

TanfolyamAjánló - TanfolyamAjánló.hu

Budapest , Budapest Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Méhész tanfolyam TanfolyamAjánló.hu Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen különleges és fontos állatok is a méhek. Sok ember fejében ennek a kis repülő rovarnak a látványa társult a fájdalmas bedagadt csípés érzésével, és első dolguk, ha meglátnak egy méhet, hogy elmenekülnek, elhessegetik vagy valamivel lecsapják őket.

Pedig egy kicsit utánaolvasva ámulhatunk, hogy mire képesek ezek az apró szárnyasok. Az emberek számára elképesztő fontosságú tevékenységet végeznek ugyanis.

Mindenki tanul arról már általános iskolában, hogy a méhek beporozzák a virágokat. Na már most, ez a gyümölcstermesztés egyik kulcspillanata, hiszen ha a méhek valamilyen okból eltűnnének a föld színéről, elbúcsúztathatnánk velük együtt finom, ízletes gyümölcseinket is. Érdekes tehát, hogy egy ilyen pici kis élőlény mekkora hatással lehet életünkre, nem árt tehát védeni, megbecsülni őket.

Méhész OKJ tanfolyam
A méhek csodálatos állatok, kevesen tudják, de rengeteget köszönhetünk nekik. Légy Te is méhész, jelentkezz tanfolyamunkra.

A sokak számára kedvenc édesség, a méz, is a méhek érdeme. Az pedig, hogy a méhek tavasztól őszig tartó áldozatos munkájának gyümölcséből mi is részesülhetünk, a méhészeknek köszönhető. Sok ember számára elképzelhetetlen lenne ez a foglalkozás, pedig igazából sok mindenben hasonlít ez a szakma a hétköznapi értelemben vett haszonállattartáshoz.

A méhésznek is odaadóan kell gondoskodnia állatairól, és a sok munka majd meghozza az eredményt.
Ha nem félsz a méhektől, és egy nyugodt, természetközeli foglalkozásról álmodsz távol a város forgatagától, akkor végezd el a Méhész OKJ tanfolyamot. Sok ember nincs tisztában azzal, hogy mit is takar a méhész szakma, és azt hiszik, hogy ezek a gazdák 1-2 hónapot dolgoznak, aztán jöhet a semmittevés, mert többet nem is kell foglalkozni a méhekkel. Ez azonban egyáltalán nem igaz.

Télen például, amíg a méhek fürtbe rendeződve próbálják átvészelni a hideg napokat, a méhész feladata, hogy rendbe rakja a kaptárakat, felújítsa, fertőtlenítse azokat, és újakat is készítsen. Tavasszal, ahogy a méhek is életre kapnak, természetesen a méz kitermelése lesz az elsődleges feladat. A méhésznek gondoskodnia kell a megfelelő mézforrásról a méhek számára. Ez azt jelenti, hogy olyan területen kell telepítenie a kaptárakat, vagy olyan helyre kell őket szállítani, ahol a méhek könnyen elérik a virágokat. Miután a méhész úgy ítéli, hogy lépek megteltek a kaptárban, következik a pergetés, amely során elveszi a méhektől ezeket a mézzel teli lépeket, és kipergeti belőlük az aranysárga finomságot, majd szűrés után tároló edényekbe öntik azt. Így jut hát el hozzánk ez a finom édesség nem kis munkának köszönhetően.

Ha felkeltette érdeklődésedet ez a foglalkozás, jelentkezz a Méhész OKJ tanfolyamra, ahol kitanulhatod a szakma fortélyait.

A méhcsaládok kezelésén és a méz feldolgozásán kívül hasznos tudást szerezhetsz az előállított termékek értékesítéséről is, ami elengedhetetlen, hiszen ez termeli majd számodra a profitot.