Vállalkozási mérlegképes könyvelő Képzés - TanfolyamOKJ.hu

Debrecen

Közgazdaság

TanfolyamOKJ.hu - TanfolyamOKJ.hu

, Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Vállalkozási mérlegképes könyvelő TanfolyamOKJ.hu MIÉRT JELENTKEZZ A VÁLLALKOZÓI MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ SZAKKÉPESÍTÉSRE?
============================
Érdekel a pénzügy?
Szívesen segítenéd a vállalkozásokat a szakértelmeddel?
Egy igazán keresett szakmát szeretnél?
Akkor jelentkezz a vállalkozási mérlegképes könyvelő szakmai képzésre!

A vállalkozási mérlegképes könyvelő a számviteli szakma gerince. Ezek a magasan kvalifikált szakemberek azok, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy a gazdálkodó szervezetekről szóló beszámolók létrejöjjenek és az azokkal szemben támasztott megbízható és valós összkép jellemezze azokat.

A beszámolás és beszámoltatás évszázados múltra tekint vissza, amely valós tulajdonosi, hitelezői és egyéb érdekhordozói igényt elégít ki; elképzelhetetlen, hogy a beszámoláshoz, beszámoltatáshoz kapcsolódó társadalmi igény mérséklődne, éppen ellenkező tendencia figyelhető meg töretlenül: egyre mélyebb informálódást vár el a piac és a szabályozó. Ennek következtében a megszerezhető szakképesítés – megfelelő hozzáállással párosulva – szinte garantálja a foglalkoztatást.


MIT CSINÁL EGY VÁLLALKOZÓI MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ?
==================================================
A vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítéssel rendelkező szakember önállóan és teljes körűen végzi egy vállalkozás számvitellel összefüggő feladatait.

A gazdálkodás sajátosságaira figyelemmel összeállítja egy vállalkozás számviteli politikáját és a kapcsolódó szabályzatokat.

Kialakítja az analitikus nyilvántartásokat és folyamatosan vezeti azokat, továbbá rendszeresen egyezteti és ellenőrzi egyezőségüket a főkönyvi könyveléshez.

Számítógépes programcsomagok, informatikai alkalmazások segítségével a hatályos jogszabályoknak megfelelően kontíroz, könyvel és adóbevallásokat készít. Összeállítja egy vállalkozás beszámolóját. Elvégzi a gazdálkodó szervezet adófizetési kötelezettségeihez kapcsolódó elektronikus ügyintézési feladatokat.
Értelmezi, kezeli és feldolgozza a vállalkozásoknál keletkezett pénzügyi és számviteli bizonylatokat, iratanyagokat, szerződéseket.

Kapcsolatot tart - szükség esetén - a hatóságokkal, ismeri az alapvető eljárási szabályokat.

Érti a különböző ellenőrzési folyamatok célját és lényegét és ezek lebonyolításához segítséget nyújt.

Követi és nyitott a technikai-gazdasági fejlődésre, képes a vállalati folyamatok értelmezésére és számviteli leképezésére.

Felelős és precíz munkája során mindvégig ügyel az adatkezelés, az informatikai biztonság normáinak betartására és az üzleti titok megőrzésére.