Gerinchálózati rendszerüzemeltető technikus tanfolyam Képzés - Soter-Line Oktatási Központ

Budapest

Vegyes: hétköznap, hétvégén, Kismama kedvezmény, munkanélküli kedvezmény, tanfolyam

Soter-Line - Soter-Line Oktatási Központ

1073 Budapest , Erzsébet krt. 7. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Gerinchálózati rendszerüzemeltető technikus tanfolyam Soter-Line Oktatási Központ A gerinchálózat (backbone) olyan nagysebességű (pl. üvegszálas, műholdas) hálózat, amely nagy teljesítményű számítógépeket köt össze. Biztosítja, hogy a rá kapcsolódó alacsonyabb sebességű hálózatok, szerverek és más központi erőforrások kommunikálhassanak egymással. Ha a gerinchálózat nem működik kifogástalanul, előfordulhat, hogy egy ország adott területén nem lesz elérhető az internet. Ekkor az információ egyik legfontosabb közvetítő közege bénul meg, ezért a gerinchálózat működésének felügyeletéhez magasan képzett, leleményes munkaerőre van szükség.

A gerinchálózati rendszerüzemeltető technikus tanfolyamon olyan szakembereket képzünk, akik gond nélkül részt tudnak venni egy ilyen óriási hálózat működtetésében. A képzést elvégző hallgató képes lesz menedzselni az optikai és mikrohullámú SDH (szinkron digitális hierarchia) gerinchálózatok és WDM/DWDM (hullámhosszosztásos multiplexálás és sűrű fényhullámhossz multiplexálás) hálózatok forgalmát. Az AutoCAD mérnöki tervező szoftverrel rögzíteni tudja majd a gerinchálózattal kapcsolatos adatállományokat. Ismeri a hardvereket, hálózati szoftvereket, melyeket képes lesz megfelelően beállítani és üzemeltetni.

Az internet egyike azoknak a technológiai vívmányoknak, amelyek soha nem fognak eltűnni, elévülni. A világháló fejlődése csakis egy irányba haladhat: Előre. Amennyiben szeretné egy jól fizető állással kivenni részét az elmúlt évszázad egyik legjelentősebb találmányának menedzseléséből, találkozzunk gerinchálózati rendszerüzemeltető technikus tanfolyamunkon!

A gerinchálózati rendszerüzemeltető technikus tanfolyam során oktatott szakmai modulok:

10844-16 Gerinchálózati rendszerek üzemeltetése