Fogászati asszisztens tanfolyam Képzés - TanfolyamAjánló.hu

Budapest

TanfolyamAjánló - TanfolyamAjánló.hu

Budapest , Budapest Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Fogászati asszisztens tanfolyam TanfolyamAjánló.hu Te félsz a fogorvostól? Ezt a kérdést sokaknak feltehetnénk, és a legtöbben valószínűleg igennel válaszolnának.

Érdekes, hogy az orvoslásnak miért pont ez az ága vált ekkorra mumussá a társadalom szemében. Ennek ellenére persze számtalan olyan példát hallani, hogy valaki egyenesen isteníti fogorvosát, és áldja az eget, hogy rátalált. Nem is csoda, hiszen elég érzékeny terület a szájüreg, és rengeteg káros hatásnak, baktériumnak, kórokozónak van kitéve.

Fogászati asszisztens tanfolyam
A Fogászati asszisztens munkája elengedhetetlen. A fogorvosok segítőjeként minden fogorvosi rendelőben szükség van a munkájukra. Tanulj Te is profiktól, és légy fogászati asszisztens.

Éppen ezért az egészséges szájhigiénia mellett, elengedhetetlen, hogy időközönként ellenőriztessük fogaink állapotát. Ezt azonban sajnos sokan elsumákolják, és csak akkor fordulnak orvoshoz, amikor már nagy a baj.

Te sosem tartoztál ebbe a körbe? Mindig rossz érzés nélkül ültél be a fogorvosi székbe? Sőt szívesen dolgoznál egy fogászati rendelőben?

Ha úgy érzed, a fogorvosi egyetem túl hosszú, esetleg túl nagy falat lenne neked, vagy szeretnéd előtte kipróbálni magad ezen a területen, netán egyszerűen csak maga az orvosi szakma nem vonz, de szívesen dolgoznál az egészségügyben, akkor neked való lehet a Fogászati asszisztens OKJ tanfolyam.

A fogorvosok munkája szinte elképzelhetetlen asszisztensek nélkül. Talán nincs is olyan fogászati rendelő, ahol az orvos mellett ne állna ott asszisztense. Ez egyáltalán nem meglepő, mert egy fogászati asszisztensnek rengeteg fontos feladata van, amit ha magának az orvosnak kellene elvégeznie, akkor elég csekély számú beteget tudna ellátni egy nap. Itt nem csak adminisztrációs feladatokról van szó. Sok esetben a kezelés során kell segédkezni, amihez megfelelő szintű fogászati ismeret is szükséges.

Erre a tudásra te is szert tehetsz, méghozzá profi oktatóktól. A Fogászati asszisztens OKJ képzés során megtanulhatod, hogyan kell a kezelésekhez szükséges műszereket, anyagokat, eszközöket előkészíteni és precízen kezelni.
Elsajátíthatod a fogászati röntgenfelvételek elkészítésének mikéntjét. A végzettség megszerzése után képes leszel segédkezni a fogorvosnak a különböző vizsgálatoknál, kezeléseknél, beavatkozásoknál. Feladataid közé tartozik majd a vizsgáló–, kezelőhelyiségek és a műszerek tisztán, sterilen tartása, illetve a dokumentációs, ügyviteli, koordinációs feladatok ellátása. Mindezek mellett pedig szervező, koordináló teendőket kell ellátnod a praxis, a páciensek, és a fogtechnikai laboratóriumok között.

Ha szívesen dolgoznál az egészségügyben, és érdekel a fogászat, akkor ne várj tovább, jelentkezz a Fogászati asszisztens OKJ képzésre.