Fegyveres biztonsági őr Képzés - TanfolyamOKJ.hu

Baja, Balassagyarmat, Budapest, Békéscsaba, Celldömölk, Debrecen, Dunaújváros, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Gyöngyös, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Kiskunhalas, Komárom, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pápa, Pécs, Salgótarján, Siófok, Sopron, Szeged, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Székesfehérvár, Tata, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg

Egyéb szolgáltatások, Közszolgálat

TanfolyamOKJ.hu - TanfolyamOKJ.hu

, Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Fegyveres biztonsági őr TanfolyamOKJ.hu MIÉRT JELENTKEZZ A FEGYVERES BIZTONSÁGI ŐR SZAKKÉPESÍTÉSRE?
===============================
Mindig is érdekelt a rendvédelem?
Szeretnéd megtanulni a profi fegyverhasználatot?
Keresett szakmát szeretnél?
Akkor jelentkezz a fegyveres biztonsági őr szakmai képzésre!

A kiemelt létesítmények vagy tevékenységek törvényben szabályozott, magasabb védelmi szintet biztosító fegyveres biztonsági őr szakképesítés alkalmazási területe az elmúlt 10 évben folyamatosan nőtt, a különféle állami szervek által létrehozott őrségek folyamatos munkaerő-hiánnyal küzdenek.

A végzettséget megszerző fegyveres biztonsági őrök egy magasabb szintű, de stabilnak tekinthető munkahely reményében szívesen szerzik meg a képesítést az elmúlt évek tapasztalatai szerint.


MIT CSINÁL EGY FEGYVERES BIZTONSÁGI ŐR?
=====================================
A Fegyveres biztonsági őr a vonatkozó jogszabályokban előírtak alapján az őrzésre kijelölt objektumokban, közterületen vagy közforgalom számára megnyitott magánterületen őr-, járőr és készenléti kivonuló szolgálatot lát el, hajt végre. Az objektum területére személyeket és szállítmányokat be és kiléptet, ellenőrzi a belépésre jelentkezők ruházatát, csomagjait, járműveit, kezeli a biztonságtechnikai rendszereket, hírközlő eszközöket.

Bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésén tetten ért személyt elfogja, a rendőrségnek átadja.

Szállítmány- és személyőrzési és kísérési, szolgálatot lát el külön utasítás alapján. Intézkedése során indokolt esetben, a törvényben előírt módon kényszerítő eszközeit alkalmazhatja. Bűncselekmény, katasztrófa helyszínén mentési, menekítési, elsősegély nyújtási és helyszínbiztosítási feladatokat végez. Elemzi, értékeli a tudomására jutott információkat, azokról jelentést tesz, jelentést ír. A szolgálatot a hierarchikus szervezetekre jellemzően, illetve a Fegyveres Biztonsági Őrség Szolgálati Szabályzatában meghatározott módon és formában átadja-átveszi, vezeti a szolgálati okmányokat.

Feladatai hatékony és eredményes ellátása érdekében fizikai állóképességét tudatosan fejleszti.

Jogszabályokban és munkahelyi szabályzókban rögzített módon együttműködik a kijelölt hatóságokkal, a kötelezett képviselőivel. Végrehajtja a megerősített szolgálati feladatokat, – megelőző- fokozott- és teljes készenlét – illetve minősített időszakban a rendőrség, vagy honvédség alárendeltségében tevékenykedik.

Intézkedései során alkalmazza a kialakult helyzetre vonatkozó pszichológiai módszereket, módszertani ajánlásokat. Írásban és szóban eredményesen kommunikál, a kialakult konfliktushelyzetet hatásosan kezeli.