Divat-stílustervező + beauty stylist + street fashioner + rendezvényszervező nappali tagozaton Budapesten Képzés - OKTÁV Szakközépiskola

Budapest

Nappali

OKTÁV Szakközépiskola

2509 Esztergom , kertváros, Wesselényi M. u. 35-39. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Divat-stílustervező + beauty stylist + street fashioner + rendezvényszervező nappali tagozaton Budapesten OKTÁV Szakközépiskola Úgy érzed kreatív vagy? Mindig is érdekelt a divat? Barátaid szívesen kérnek tőled divattanácsot? Imádsz shoppingolni? Azt mondják jó ízlésed van? Határozott véleményed van arról, hogy kinek mi állna jól? Úgy gondolod, hogy a styling-hoz hozzá tartozik a smink és a haj is? Jó szervezőnek tartod magad? Gondolkodsz önálló vállalkozás alapításán? Lemaradtál a képzőművészetiről vagy az iparművészetiről és szeretnél valamit tanulni aminek aztán hasznát veszed majd az egyetemen?

A szakképesítés OKJ száma: 54 211 02 (emelt szintű, szakirányú továbbtanulás esetén többletpontot ér)
Államilag támogatott létszámkeretünk: korlátlan

A képzés. során elsajátított ismeretek és gyakorlatok:
- művészettörténet,
- rajz, festés, mintázás gyakorlat,
-művészeti vállalkozás,
- technológia,
- tervezés elmélete és gyakorlat,
- stílustan és szaktörténet,
- grafika gyakorlat,
- divattörténet,
- divattervezési gyakorlat,
- stílusalakítás elmélet és gyakorlat,
- öltözék kivitelezése
- látványtervezési gyakorlat

Betölthető munkakörök: stílustanácsadó, divattervező, stylist, ruhatervező

A képzés célja: iskolánkban végzett tanulóink képesek figyelembe venni a megrendelő elvárásait, adottságait, tulajdonságait (alkat, életkor, egyéniség, öltözködési stílus), az aktuális divatirányzatokat, funkcionális és esztétikai szempontokat, a gazdasági tényezőket. Munkájuk során öltözékeket és kiegészítőket terveznek, illetve divatfotó, divatfilm, divatbemutatókon vesznek részt és képesek ezekhez koncepciót kialakítani. Képzésünk részeként tanulóink elsajátítják az beauty stylist és a street fashioner szaktudást, melynek keretében tanulónk kommunikációs tréningeken vesznek részt, továbbá megtanulnak sminkelni, manikűrözni és a hajjal bánni, tehát olyan komplett divat- és stílustanácsadók lesznek, akik nemcsak tanácsokat adnak, hanem meg is tudják azt valósítani. Továbbá a kulturális rendezvényszervező (OKJ 51 345 01) szakképesítést is elsajátítják, melynek birtokában divatbemutató-, kiállítás-, kongresszus-, program-, rendezvény- szabadidő-szervezőként továbbá civil szervezeti kapcsolattartó/referensként is el tudnak helyezkedni. A képzés befejezését követően esti tagozaton a jelmeztervező (OKJ 55 211 05) emelt szintű szakképesítést is elsajátíthatják tanulóink.

Beiratkozás feltételei: érettségi vizsga + egészségügyi alkalmasság + pályaalkalmasság
Képzési helyszíneink: Budapest (XIV.ker. Zugló) Gizella út 42-44.
Képzés időtartama: 2 tanév

Részvételi díj:
A divat- és stílustervező képzés INGYENES az 1994. január 1-je után született, OKJ-s szakképesítéssel nem rendelkezőknek), vagy 1992. január 1-je után született, OKJ-s szakmával nem rendelkező SNI-s tanulóknak.
Tandíj: az életkori határon belül az OKJ-s szakmával rendelkezőknek: havi 15.000 Ft. + vizsgadíj. (Minden tanulónknak havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget nyújtunk)
Államilag garantált kedvezmények:
-diákigazolvány
-iskoláztatási támogatás 20 éves korig
-árvaellátás (a jogosultaknak)
-rendezett egészségbiztosítás

Iskolánk által nyújtott kedvezmények:
- két év alatt két OKJ-s szakma mellett két tanúsítványt adunk,
- OKJ-s vizsgák teljesítése az iskolában,
- klimatizált tantermek és műhelyek,
- online diáksarok a tananyagok,
-ingyen internet az iskolában,

Képzési napok: hétfőtől péntekig, órarend szerint
Gyakorlati képzés:iskolai tanműhelyeiben
Nyári szakmai gyakorlat: 160 óra (13. évfolyam elvégzését követően)

Kiemelt ajánlatunk a képzés ideje alatt:
Kulturális rendezvényszervező (OKJ 51 345 01) a beauty slylist és a street fashioner képzések díja mindössze 9.600,- Ft/hónap, a teljes képzési idő alatt + vizsgadíj.

Választható képzés a képzés elvégzését követően esti tagozaton:
Jelmeztervező (OKJ 55 211 05)

Felvilágosítás:
Damázsdi Szilvia iskolatitkárnál telefonon a 06-1-2012-408 / 125-ös melléken vagy 06-20-777-9335 számon hétfőtől péntekig 8 00 – 16 00–ig.

Egyéb elérhetőségek: szakkozepbp@oktav.hu
OKTÁV: jó kezdet egy jó jövőhöz!