Athéné Szakgimnázium és Szakközépiskola

Nappali, Esti, Levelező

Athéné - Athéné Szakgimnázium és Szakközépiskola

1073 Budapest, Erzsébet krt. 7. Térkép Google maps

Felnőttképzési nyilvántartási szám/OM azonosító: 200 227

Az Athéné Szakközépiskolában államilag finanszírozott szakképzés folyik. A hatályos jogszabályok szerint az első szakképesítés megszerzése ingyenes. Vagyis, ha te érettségi után az első szakmádat tanulod nálunk (középfokon, emelt szinten vagy felsőfokon), ez a képzésed a 4000 Ft-os regisztrációs díjtól eltekintve ingyenes, ugyanúgy, mint ahogy a középiskolád is az volt. Az oktatás – a legújabb előírásoknak megfelelően - modul rendszerben folyik, azaz részekre van bontva. Egy-egy rész – modul – több szakképzésben is megtalálható (számítógép kezelést például, más-más szinten, az utazásügyintézőnek és az informatikusnak is tanulnia kell), így aki az egyik szakképzésre jár, az egyben a másik – vagy a magasabb szintű – szakképesítés követelményeinek egy részét is elsajátítja.

Az Athéné Szakközépiskola működtetője – tanfolyami keretek közt, azaz a szakközépiskolai tananyagon és óraszámon túl – külön díjért biztosítani tudja a ráépülő oktatást, vagyis azt, hogy te az alapképzés ideje alatt, az ingyenesen megszerzett modulok mellé továbbiakat is felvehess, így ne egy, hanem több szakmával, ne középfokú, hanem magasabb szintű képesítéssel távozhass. A kiegészítő modulok megszerzése természetesen gyorsabb és olcsóbb, mintha egy külön szakmát egy különálló képzésben kellene elsajátítanod.

A fentiekhez hasonló módon, plusz óraszámmal de „kedvező feltételekkel” egyéb bizonyítványokat is szerezhetsz. Kiegészítheted például számítástechnikai moduljaidat úgy, hogy a végzéskor megkaphasd az ECDL bizonyítványt (több alapképzésben ez automatikusan jár a végzéskor), vagy nyelvi moduljaidat úgy, hogy nyelvvizsgára, esetleg szakmai nyelvvizsgára is kész legyél.

Az egyes szakképzések során így megszerezhető egyéb szakképesítésekről, ezek tanulmányi feltételeiről a „Szakképzések” menüpont szakmák almenüjében, az anyagiakról a "Finanszírozás" menüpontban olvashatsz.

A megszerzett tanulmányi modulok már a tieid, azaz, ha valamilyen oknál fogva abba kell hagynod a szakképzésben való részvételt, vagy ha nem végzel sikerrel, ezeket a modulokat egy későbbi képzés során elismerik neked. Az is előfordulhat, hogy bár nem végzel a választott szakmában, szerzel annyi modult, hogy rész-szakképesítést kapsz.