Digitális kép- és szövegszerkesztő tanfolyam Képzés - Soter-Line Oktatási Központ

Budapest

Vegyes: hétköznap, hétvégén, Kismama kedvezmény, munkanélküli kedvezmény, tanfolyam

Soter-Line - Soter-Line Oktatási Központ

1073 Budapest , Erzsébet krt. 7. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Digitális kép- és szövegszerkesztő tanfolyam Soter-Line Oktatási Központ A digitális kép- és szövegszerkesztő tanfolyam segítségével a hallgató a könyvek, lapok és különféle nyomtatott anyagok összeállításának, elkészítésének szerves részét sajátíthatja el. Munkavégzése során szöveg és képfeldolgozást végez, a nyomtatásra váró kiadvány tartalmi és formai elemeit egyesíti.

Az elnyert szaktudással különböző kiadványokat grafikai terv, tipográfiai leírás alapján kivitelez, nyomtatásra készít elő. Munkája révén részt vehet stúdiók, szerkesztőségek- és lapkiadók életében, szakértelmével erősítheti azok mindennapi tevékenységét.

A képzés során elsajátítható a kiadványok szerkesztéséhez szükséges számítógépes perifériák és szoftverek magabiztos, önálló használata. A hallgató szert tehet a szakma által elvárt összes releváns képességre. Többek között megtanulja a szövegek, képek digitalizálásának, méretezésének, feldolgozásának módszereit, valamint a vektoros rajzok, grafikák elkészítését, professzionális grafikai programok és eszközök használatát.

A digitális kép- és szövegszerkesztő szakember a megrendelők és a kivitelezés szakmai igényeit szem előtt tartva a kiadványokat szerkeszti, tördeli. Elsődleges feladata a megrendelőtől kapott szövegek, képek, tervek alapján a kiadvány tördelése, szerkesztése, összeállítása. A hatékony és sikeres munkavégzés érdekében szoros munkakapcsolatot tart a szerkesztőkkel, szerzőkkel, és a munkafolyamat többi szereplőjével.

A digitális kép- és szövegszerkesztő tanfolyam során oktatott szakmai modulok:

11591-16 Nyomtatványok előkészítése
11592-16 Szövegfeldolgozás
11593-16 Képfeldolgozás
11594-16 Kép- szövegintegráció