KOTK Oktatási Központ

Hétköznap este, Hétvégén, Kismama kedvezmény, tanfolyam, munkanélküli kedvezmény, Szombatonként

KOTK Oktatási Központ

1074 Budapest, Szövetség u. 37. Térkép Google maps

A KOTK tevékenysége A KOTK több mint 60 éve áll a felnőttképzés és szakképzés szolgálatában.

Megalakulásakor elsősorban továbbképzéssel, vezetőképzéssel és nyelvoktatással foglalkozott. Fő tevékenysége volt akkor a posztgraduális és az érettségi utáni továbbképzés, a vezetőképzés, valamint szaknyelv oktatása a nagy külkereskedelmi vállalatok igényei szerint. A képzés olyan külkereskedelmi szakemberekre koncentrálódott, akik vezetési ismereteket vagy kiegészítő – például marketing-, jogi stb. – szakmai ismereteket, illetve idegen nyelveket kívántak elsajátítani.

Jelenleg felnőttképzési tevékenységünk fő területe a szakképzés és a nyelvoktatás.

A szakképzés súlypontja az OKJ szerinti szakmák oktatása, de emellett a gazdasági szakemberek továbbképzése is része tevékenységünknek.

A KOTK 1993-ban létrehozta a Külgazdasági Szakközépiskolát , amely közoktatási intézményként működik, nappali és levelező tagozattal. Fenntartója a Gazdasági Szakoktatásért Alapítvány.

A nyelvoktatás szervesen hozzátartozik a szakképzéshez, hiszen a külgazdasági szakemberek felkészültségéhez a nyelvtudás is szükséges. A nyelvoktatás a KOTK-nak megalakulása óta az egyik legfontosabb szolgáltatása, a cég a külkereskedelmi szaknyelv oktatásának elismert központja.

A KOTK vizsgaközpontjában nem csak a saját hallgatóink, hanem máshol végzettek is tehetnek szakmai vizsgát és nyelvvizsgát.