Népszerűek az egészségügyi ösztöndíjak

egészségügyi képzés, pályaválasztás, pályázat

A két héttel ezelőtt meghirdetett egészségügyi ösztöndíjak több mint egyharmadára már érkezett pályázat. A tavalyi nagy érdeklődés után idén ismét meghirdette a szakorvos- és szakgyógyszerész hallgatók számára kiírt pályázatokat az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága. Az ösztöndíjakra december 15-ig lehet jelentkezni.

A Szakorvosjelöltek Markusovszky Lajos Ösztöndíja és a Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly Ösztöndíja mellett idén újdonság a Csecsemő- és Gyermekgyógyász Szakorvosjelöltek Méhes Károly Ösztöndíja. A bérükön felül havi nettó 100 ezer forintot kapnak - pályázati úton, ösztöndíj formájában - az első szakvizsga megszerzéséig a teljes szakképzési időre azok az orvosok, akik vállalják, hogy a szakképzés befejezését követően legalább annyi ideig dolgoznak Magyarországon, amennyi ideig a programban támogatásban részesülnek. A pályázóknak ugyanakkor kötelezettséget kell vállalniuk arra, hogy a betegellátással összefüggésben hálapénzt nem fogadnak el.

Az idén összesen ötszázan jelentkezhetnek az ösztöndíjprogramra, november végéig 181 pályázat érkezett, ebből 174-en a Markusovszky Lajos, 5-en a Méhes Károly, 2-en a Than Károly ösztöndíjra jelentkeztek.