Feltárul egy titokzatos világ

Ba, Bsc, egyetem, mesterképzés, főiskola

Fiatal KutatókA Kutatók Éjszakáján, szeptember 28-án, a hétköznapi emberek előtt is megnyílnak a laborok, a kutatók beavatják az érdeklődőket munkájuk titkaiba, bemutatják találmányaikat, eszközeiket.

Ne unalmas előadásokra számíts, a tudományos módszereket és eredményeket mindenki számára érthető és élvezhető formában, interaktív módon, játékos formában mutatják be az érdeklődőknek. Ajánlható például pályaválasztás előtt álló fiataloknak, akik vonzódnak valamelyik tudományos területhez, hiszen itt megismerhetik, mivel is foglalkozhat, aki ezek közül választ.

A program részeként az Ericsson Magyarország Kft., Kutatás-fejlesztési Központjában, a Budapest, Irinyi József u. 4-20. szám alatt, szeptember 28-án 16 órától bemutatkozik az a három fiatal is, akik sikeresen szerepeltek a 21. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen.

Saját fejlesztésű és maga által elkészített különleges hangszóróval nyerte el a Szlovák Szabadalmi Hivatal elismerését egy 19 éves magyar diák, Papp Gergely az EU Fiatal Tudósok Versenyén. A két másik munka, a számítógépes hibaüzenetek mélylélektanát vizsgáló üzenetkezelő rendszer, amely Ludmány Balázs fejlesztése, és Hollós Ádám új elven működő, maga által kifejlesztett optikai szeizmográfja is megnézhető.

A résztvevők kipróbálhatnak még hallássérülteknek kifejlesztett játékkonzolt, egy légzésvezérelt számítástechnikai egeret, de akár egy kerékpáros balesetvédelmi ruhát is. Ha szívesen lennél te is kutató,itt találsz lehetőségeket.