Nyílt nap az ELTE Társadalomtudományi Karán

alapképzés, Ba, Bsc

ELTE TTKAz ELTE Társadalomtudományi Kara tart nyílt napot november 9-én az alapszakok iránt érdeklődőknek. A nyílt napon bemutatkoznak a karok alapszakjai, amelyek a társadalomtudományok széles spektrumát lefedik.

Részt vehetsz az alapszakok (alkalmazott közgazdaságtan, nemzetközi tanulmányok, szociális munka, szociológia, társadalmi tanulmányok) mintaóráin, amelyek egy- egy érdekes társadalmi problémát mutatnak be 20 percben a szakhoz kapcsolódóan. Ezen valódi egyetemi előadásokat is lehet látogatni.

Napközben ki lehet próbálni a Szociopoly-t, az ELTE saját fejlesztésű szociális társasjátékát, amelyben modellezve megnézheted, hogyan lehetséges vagy lehetséges-e egyáltalán megélni munkanélküli segélyből és gyermeknevelési támogatásból.

A délután második felében a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódóan lesznek előadások. Kulturális antropológia témájában arról lesz szó, hogyan lehet a tudomány segítségével megismerni a különböző társadalmak kultúráit, hogyan kerülhetünk közelebb egymáshoz illetve más kultúrákhoz. A második előadás a görögök hagyományos Zorba táncán keresztül mutatja meg, hogy miért és hogyan került a görög társadalom válságba, hogyan gondolkoznak a görögök a válság kezeléséről illetve arról, hogy mi lesz a válság után.

Helyszín: ELTE Lágymányosi Kampusz (1117, Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A) Időpont: 2012. november 9. 11 órától A programról részletesen itt olvashatsz

Olvasson tovább!