Angol nyelvű verseny középiskolásoknak

Légy Országh-os bajnok! címmel angol nyelvű szótárversenyt hirdet középiskolás diákok és tanáraik számára az Akadémiai Kiadó az Angoltanárok Nemzetközi Egyesületével közösen.

A szervezők célja, hogy játékos és izgalmas formában mutassák be a megfelelő kétnyelvű szótárak használatának előnyeit, felhívják a figyelmet a bennük rejlő sokszínű tanulási-tanítási lehetőségekre.

A versenyre három fős, középiskolai diákokból álló csapatok jelentkezését várják, akik tanáraik segítségével regisztrálhatnak a www.akadémiaikiadó.hu/versenyregisztracio weboldalon.

A kétfordulós versenyben részt vevő csapatok az első fordulóban videós formában megszülető szóláncát tölthetik fel a verseny weboldalára, a másodikban pedig egy 60 perces online tesztet töltenek ki. A résztvevők a verseny idejére hozzáférést kapnak a szótárak online változatához.

A verseny szakmai felügyeletét, illetve lebonyolítását az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete segíti, amely a feladatokat a középiskolások tudásszintjéhez igazítva állítja össze.

A verseny február végéig tart majd.