9 kérdés, ami eldönti beiratkozik-e

Furcsa, de a képzésekkel kapcsolatban is érzelmi alapon hozza meg a döntését az érdeklődő.

Segítsen az érdeklődőnek, ismerje meg a tanulással kapcsolatos érzelmeit is és az Ön képzését fogja választani. Ez nem is olyan boszorkányos dolog, mint ahogy első olvasatra gondolná. Biztosan tudom, hogy máris meg tudja oldani, csak kövesse ezt a folyamatot.

Rengeteg jelentkezőt veszítenek azok a képzés szervezők, akik nem kérdezik meg az egészen személyes dolgokat az érdeklődőiktől.

Csakhogy jó kérdéseket feltenni nem is olyan egyszerű

Ahhoz, hogy valaki hajlandó legyen kimondani számunkra a legbelsőbb motivációit, meg kell teremteni a megfelelő légkört. Anélkül hogy bizalommal lennénk valaki iránt, nem fogunk neki számunkra fontos dolgokat elmondani.

Ráadásul az érdeklődő kell, hogy kezdeményezzen. Kivéve, ha Önök is használják a MOT személyes tanfolyamajánló szolgáltatását, ahol Önök megkapják az érdeklődő elérhetőségein kívül az összes számára fontos választási szempontját is.

Kérdezze online -  a számítógépének mindenki könnyebben megnyílik

Akkor is fel tud tenni az érdeklődőjének pár kérdést, ha a saját honlapján feliratkoztatja őt, küld neki néhány érdekes levelet, majd később e-mailben megkéri, hogy töltsön ki egy űrlapot. Örülni fog, hogy segítséget kaphat Öntől.

Telefonon is megoldható, csak ne értse félre

A másik lehetőség, ha Ön kinyomtatja több példányban a kérdőívet és az asztalán tartja. Amikor aztán valaki telefonon érdeklődik, csak maga elé veszi és a beszélgetésbe ágyazva végigkérdezi őt. Ön nyilván mindent tud az intézményükről és a képzésről, ezért rögtön kiemelheti a beszélgetésben, mi mindenben megfelelnek az érdeklődő elvárásainak. A legfontosabb, hogy kérdezzen és tudjon meg mindent a vonal másig végén lévő tanácstalan emberről. Így segíthet neki, amiért ő a bizalmát adja Önnek. Jó érzés, biztosan tapasztalta jó néhányszor.

Mi az a 9 kérdés, amit tisztáznia kell az érdeklődővel?

  1. Mi a célja a tanulással?
  2. Miért ezt a képzést választotta?
  3. Munka mellett kell tanulnia?
  4. Mi alapján dönt két megfelelő tanfolyam között?
  5. Mi az, ami bizonytalanságot okoz neki a tanulással kapcsolatban?
  6. Hogyan tud könnyen tanulni?
  7. Alapos tudást akar, vagy a papírra van szüksége?
  8. Mennyire sürgős számára a végzettség megszerzése?
  9. Mit szólnak a tanulási terveihez a hozzátartozói?
Hogy ezek az olykor furcsának tűnő kérdések miért döntőek a beiratkozással kapcsolatban, az is kiderül a MOT hamarosan megjelenő online képzésén, a JelentkezőMágnes Tréningen.

Szenes Nicolette ügyvezető MOT Képzésajánló Portál 10.530.000 Képzéskeresőnek segítettünk megfelelő intézményt találni 1998-2015 között