Turisztikai szervező, értékesítő tanfolyam Képzés - TanfolyamAjánló.hu

Budapest

TanfolyamAjánló - TanfolyamAjánló.hu

Budapest , Budapest Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Turisztikai szervező, értékesítő tanfolyam TanfolyamAjánló.hu A turizmus fontos ágazata minden ország gazdaságának. Manapság egyre több ember szán pénzt arra, hogy kikapcsolódjon, elutazzon valahová csak 1 napra vagy talán több hétre is. Akár színes programokkal tarkított, akár lazítós, vízparton ücsörgős utazást választunk, az alapvető szervezési feladatokat nem úszhatjuk meg.

A mai rohanó világban azonban egyre kevesebb idő jut arra, hogy napokig tervezgessük nyaralásunkat, de minek is, hiszen erre vannak az utazási irodák. Elég csak rápillantani egy utazási iroda kirakatára, már számtalan nyaralási lehetőség közül választhatunk az olcsóktól egészen a luxusig. De ha nem egy hosszú nyaraláson gondolkozunk, hanem csak egy 1-2 napos utazáson, például a velencei karneválra vagy éppen a bécsi adventi vásárba, akkor is bőséggel válogathatunk a kínálatból.

Turisztikai szervező, értékesítő tanfolyam
Egy utazás során mindig az élményen van a hangsúly – Turisztikai szervezőként pedig tudni fogod, hogy nyújts fantasztikus élményt az ügyfeleidnek.

Egy ilyen út során a szervezőnek minden apró részletre gondolnia kell. Szükség lesz egy járműre, amivel eljutunk a választott úticélhoz, gondoskodnia kell a szállásról, valahol pedig ennünk is kell az ott tartózkodásunk alatt. Ezek az alapvető dolgok, és ehhez jön még a legfontosabb, ami miatt gyakorlatilag úgy döntünk, hogy elhagyjuk jól megszokott otthonunkat, és ezek pedig a programok. Egy utazás során mindig az élményeken van a hangsúly, legyen szó vízparti pihenésről, városnézésről, vagy hegymászásról.

A turisztikai szervező munkája tehát elég komplex, így rendelkeznie kell olyan fontos tulajdonságokkal, mint pl. a jó szervező- és kommunikációs készség, a fejlett problémamegoldó képesség illetve a jó vezetőkészség.

Ha úgy érzed, hogy benned megvannak ezek a tulajdonságok, és érdeklődsz a turisztika iránt, akkor jelentkezz bátran a Turisztikai szervező, értékesítő OKJ-s tanfolyamra, ahol megtanulhatod a szakma csínját-bínját.

A képzés után alkalmas leszel komplex módon átlátni és irányítani egy turisztikai vállalkozás valamennyi munkafolyamatát. Olyan munkafolyamatokról van itt szó, mint például utazási csomagok összeállítása vagy az utazáshoz kapcsolódó forgatókönyv készítése. De természetesen az elszámoláshoz kapcsolódóan a gazdasági műveletekhez is értened kell, és nem utolsó sorban tudnod kell kapcsolatot tartani a turisztikai piac szereplőivel.

De ez még nem minden, hiszen lehetőséged van elvégezni az Utazásügyintéző részszakképesítést is, melynek köszönthetően marketing és értékesítési feladatok elvégzésére is képes leszel. Megtanulhatod, hogyan népszerűsítsd hazánk turisztikai szempontból felkapott helyeit. Rendkívül sokrétű tehát a turisztikai szervező, értékesítő szakma, de az OKJ-s tanfolyam segítségével kiváló szakember válhat belőled. Ha a képzés elvégzése után pedig bekerülsz egy befutott utazási irodához, garantáltan gyorsan haladsz majd egyre feljebb azon a bizonyos munkahelyi ranglétrán.