Stratégiai és teljesítmény controlling Képzés - Samling Kft. Controlling képzések

Budapest

Samling Kft. Controlling képzések

1124 Budapest , Németvölgyi út 64. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Az IGC (International Group of Controllers) által nemrégiben végzett felmérés értelmében minden második vállalatnál a controller munkája haszontalan a felsővezetés számára. A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére.

Az elmúlt években a vezetők információs igénye folyamatosan nőtt, komplexebbé vált. Releváns és megfelelően tömör információkat tartalmazó jelentésekre van szükségük mind a pénzügyi, mind pedig a teljesítmény egyéb területeire fókuszálva. Egyre fontosabb elvárás, hogy a controller a felsővezetés üzleti partnere, tanácsadója legyen, és már nem elég, ha csak a szokásos számokat szolgáltatja rendszeresen és megbízhatóan. Elengedhetetlen az is, hogy egy controller mélyen értse az üzletet, ismerje a vállalati értékláncot és a piacot. A vezetők tényeken alapuló, adatvezérelt, megbízható döntéseket szeretnének hozni, amihez a kontroller kell, hogy a navigátor legyen.

Ezekhez a megváltozott szerep- és feladatkörökhöz hatékonyságot növelő stratégiai és teljesítmény controlling ismeretekre van szükség.
2 napos, kiscsoportos képzésünkön ehhez a megváltozott elvárásrendszerhez igazodóan nyújtunk gyakorlatban alkalmazható ismereteket!

Tematika
1. nap
• Stratégiai tervezés (misszió, vízió, stratégia), stratégiai célok és akciók. Vállalati célkitűzések hierarchiája. Vállalati értéklánc modell.
• A kontroller szerepe a stratégiai tervezésben. Stratégiai tervezést támogató eszközök (PESTEL, SWOT, BCG, Porter öt tényezős modellje).
• Operatív kerettervezés hagyományos módszerei és kritikája (beyond budgeting, advanced budgeting, better budgeting) .
• Teljesítmény irányítás pénzügyi és nem pénzügyi indikátorokkal. Pénzügyi teljesítménymérés kritikája és a menedzsment miópia.
• Kulcsfontosságú sikertényezők (Critical success factor, CSF) és kulcs teljesítménymutatók (Key Performance Indicators, KPI). Benchmarking.

2. nap
• Integrált teljesítményirányítás Balanced Scorecard (BSC) segítségével. A stratégiai térkép kialakítása, BSC mutatók és azok célértékeinek meghatározása. BSC és ösztönzés.
• Felelősségi egységek (Árbevétel-, költség-, eredmény-, és befektetési- központok) teljesítménymérése
• A belső elszámoló árak (transzferárak) rendszere. Belső elszámoló árak célja, képzésének módszerei. Belső elszámoló árak rendszerének sikerkritériumai.
• Menedzsment ösztönzők alkalmazása. Ösztönzők típusai, rövid és hosszú távú ösztönző programok, teljesítmény kritériumok, kontrol mechanizmusok.

Elsősorban kontrolling területen dolgozó szakemberek számára, akik szeretnék kifinomultabb szinten kiszolgálni a vezetői információs igényeket, vagy éppen a vállalati kontrolling rendszer szemléletének átalakítása előtt állnak. A képzés hasznos lehet minden olyan közép és felsővezető számára is, akik érdeklődést mutatnak a stratégiai teljesítménymérés kihívásai iránt.

78000 Ft (+27% ÁFA) A képzési díj tartalmazza a 2 oktatási napot, azokon a reggeli bekészítést, továbbá a kávé, tea szünetek költségeit, valamint a jegyzetet és a Sämling tanúsítványt.

Igényelhető kedvezmények:
8% a samling.hu-n regisztrált ügyfélek számára (A kedvezmény igénybevételéhez bejelentkezés szükséges)
10% Főkönyvelő vagy TB klubtag cég munkatársai
10% magánszemély jelentkező
10% Önadózó újság előfizetői kedvezmény
12% 2 fő vagy 2 különböző képzésre történő együttes jelentkezés esetén (Kérjük, hivatkozzon a megjegyzés rovatban a többi társrésztvevőre)
15% 3 vagy több fő, egy vagy akár több különböző képzésre történő együttes jelentkezése esetén (kérjük, hivatkozzon a megjegyzés rovatban a többi társrésztvevőre)