Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő tanfolyam Képzés - TanfolyamAjánló.hu

Budapest

TanfolyamAjánló - TanfolyamAjánló.hu

Budapest , Budapest Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő tanfolyam TanfolyamAjánló.hu Manapság egyre többen engedhetik meg maguknak az olyan elektronikai berendezéseket, amelyek régen luxuscikknek számítottak, ilyen például a klíma. A forró nyarak átvészelése egy edzett szervezetnek is nagyon megterhelő, hát még az időseknek. A nagyvárosokban rengetegen élnek panellakásban, és tapasztalatból mondhatom, hogy a panelekben nyáron 40 fokban szinte elviselhetetlen a hőség, ezen pedig sajnos nem segít sem a ventillátor, sem a szellőztetés.

Így hát sokan úgy vannak vele, hogy inkább rászánják a pénzt, és felszereltetnek egy klímát. Szerencsére egyre többen meg is engedhetik maguknak, napjainkban pedig már az áramfogyasztástól sem kell rettegni egy-egy forró hónap után, hiszen ezek a korszerű berendezések már nem fogyasztanak sokat. De nem csak az otthonokban van szükség klímára, a korszerű munkahelyeken ez már alapfelszereltség.

Most ajánlhatunk neked egy szakmát, amivel jól kereső állásod lehet, ha érdekelnek az elektronikai berendezések, szeretsz szerelni és nem rémít meg a magasság. Ez pedig a Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő szakma, amit egy OKJ-s tanfolyam elvégzésével szerezhetsz meg.

Hogy miért is lehet sokat keresni egy ilyen munkával? Erre elég egyszerű a magyarázat, ugyanis 2016 januárjától csak az a vállalkozás végezhet ilyen tevékenységet, amely beregisztrálta magát a klímavédelmi hatóságnál. Akár egyéni vállalkozásról, akár cégről beszélünk, minden szakembernek el kell végeznie a Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő OKJ-s tanfolyamot, ahhoz hogy klímaszerelő lehessen.

Így hát itt nem jelentenek konkurenciát a végzettség nélküli kontár munkát végző „szakemberek”. A minőségi munkát pedig jól megfizetik.

Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő
A háztartásokban egyre több a klíma, így klímaszerelőként biztos megélhetésed lehet.

Ha jelentkezel a Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő tanfolyamra, megtanulhatod, hogy hogyan kell csővezetéket kiépíteni, hő- és korrózióvédő szigetelést készíteni, rendszereket telepíteni, szerelni a hűtés, lég- és klímatechnikában.

A szakképesítésnek van azonban egy ráépülése is, amit szintén érdemes elvégezni, hiszen a klímákat beszerelés után évente karban kell tartani, kitakaríttatni, amihez szakembert kell hívnunk. Illetve minden technikai eszköz esetében felmerül a meghibásodás veszélye, és ebben az esetben is csak egy szakember tud nekünk segíteni. Tehát ha a Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő tanfolyam mellé még elvégzed a Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő szakképesítés-ráépülést, akkor nem csak a tudásodat, hanem a bevételi forrásodat is bővítheted.

Mindezek után Te is láthatod, hogy ezzel a végzettséggel nagyon jó lehetőségek nyílnak meg számodra az elhelyezkedéshez.
Dolgozhatsz egyéni vállalkozóként vagy alkalmazottként egy jól menő cégnél, de akár külföldön is nagyon könnyen találhatsz munkát, hiszen egy jó szakemberre mindenhol szükség van.