TanfolyamOKJ.hu - TanfolyamOKJ.hu
,
Térkép
Tovább az intézmény
oldalára →
MIKOR JELENTKEZZ A HÚSKÉSZÍTMÉNY GYÁRTÓ RÉSZSZAKKÉPESÍTÉSRE?
===========================
- Ha érdekel a húsfeldolgozás, azon belül a húskészítmény gyártás,
- Ha szeretnéd megtanulni használni a húskészítmény- gyártó gépeket,
- Ha szeretnéd megtudni, mit lehet még készíteni a melléktermékekből,
- Ha szeretnéd megismerni a higiéniai, minőségbiztosítási, munkavédelmi-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat,
jelentkezz a húskészítmény gyártó részszakképesítésre!
MIT CSINÁL EGY HÚSKÉSZÍTMÉNY GYÁRTÓ?
=====================================
A húskészítmény gyártó részszakképesítéssel rendelkező alapanyagok mennyiségi-, minőségi átvételét, vizsgálatát, dokumentálását végzi a másodlagos húsfeldolgozás folyamatában. Félkész- és késztermékek átadását végzi. A húskészítmény gyártás során előkészít, mér, aprít, gépeket anyaggal, termékkel kiszolgál, leszed, felrak, összegyűjt, egyszerű részműveletet végez. Ismeri a technológiai műveleteknek a termék minőségére gyakorolt hatását. Szakszerűen és biztonságosan üzemelteti az egyszerűbb húskészítmény-gyártó gépeket és berendezéseket. Melléktermékeket gyűjt, osztályoz, szállít és kezel, az előírások betartása mellett. A technológiai műveleteket vezetői irányítás és felügyelet mellett önállóan végzi. Ismeri és betartja a higiéniai, minőségbiztosítási, munkavédelmi, tűz- és környezetvédelmi előírásokat.
A HÚSKÉSZÍTMÉNY GYÁRTÓ RÉSZSZAKKÉPESÍTÉS MODULJAI:
====================================================
- Mikrobiológiai és minőségbiztosítási ismeretek
- Vágóállat-ismeret
- Gyártástechnológiai alapműveletek és gépek
- Hőkezeléssel tartósított töltelékes húskészítmények előállítása
- Nyers töltelékes húskészítmények előállítása
- Pácolt termékek előállítása
- Étkezési zsír, tepertő és étkezési szalonna előállítása