Csoportos Fitness Instruktor Képzés - TanfolyamOKJ.hu

Baja, Budapest, Békéscsaba, Dunaújváros, Esztergom, Gyöngyös, Győr, Kecskemét, Miskolc, Siófok, Sopron, Szeged, Zalaegerszeg

Egyéb szolgáltatások

TanfolyamOKJ.hu - TanfolyamOKJ.hu

, Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Csoportos Fitness Instruktor TanfolyamOKJ.hu MIÉRT JELENTKEZZ A CSOPORTOS FITNESS INSTRUKTOR SZAKKÉPESÍTÉSRE?
===============================
A csoportos fitnesz instruktor szakképesítésen megtanulod, hogyan vezess le egy modern csoportos órát és olyan foglalkozásokat tudsz majd tartani, melyek segítenek az egészséges életmódhoz vezető úton. Megszeretteted a mozgást vendégeiddel, így élvezet lesz számukra minden pillanat azon az úton, hogy elérjék a kívánt formájukat.
Olyan tudást sajátítasz el, mellyel könnyedén levezetsz zenés, csoportos foglalkozásokat, profi módon egyéni edzésterveket készíthetsz, és megfelelő módon megtanulod a motiválás fortélyait.

A csoportos fitness instruktor képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének csoportos kondícionáló edzésfoglalkozásokat vezetni. A képzés magába foglalja a legmodernebb alakformáló és testtartásjavító edzések alkalmazási módja mellett az aerobik és step edzések alaptechnikáinak oktatását is.

MIT CSINÁL EGY CSOPORTOS FITNESS INSTRUKTOR?
=============================================

A Csoportos fitness instruktor a fitnesz és wellness klubok csoportos órák tartására alkalmas részlegében edzői feladatot lát el, csoportos órát tart vagy csoportos funkcionális edzést vezet. Képes az ügyfél testalkati és fittségi állapotát meghatározni, az ügyfél aktuális állapotából kiindulva reális edzéscélokat megfogalmazni, az elérendő célokhoz megfelelő edzéseszközöket és módszereket rendelni. Megerősíti az ügyfél motivációját, az edzés eredményességéről pontos visszajelzést ad, indokolt esetben javaslatot tesz az edzésprogram módosítására.

A motorikus képességek fejlesztésének szenzitív időszakai szerint tervezi és vezeti a sportfoglalkozásokat. A fejlődő szervezet egészségügyi és funkcionális igényeit figyelembe véve edzést tervez és vezet.

Nevelési és oktatási intézményekben tanórán kívül motorikus képességek fejlesztésére irányuló foglalkozásokat tervez és vezet, amelynek során segítséget és technikai hibákat javít. Tevékenysége a lakosság fittségi állapotának javítására irányul, népszerűsíti az egészséges életmódot, egészségmegőrzést és a mozgásprogramokat. Szóbeli konzultáció, írásbeli kérdőív vagy különböző videotechnika révén segíti az ügyfelet abban, hogy megtalálja az érdeklődésének, az edzettségi szintjének, a testalkatának, fizikai állapotának megfelelő egyéni és/vagy kollektív rekreációs mozgásprogramot. Tájékoztatást ad az ügyfeleknek a fitnesz létesítmény balesetvédelmi és biztonsági előírásairól, szolgáltatásairól, az eszközök rendeltetésszerű használatáról. A fitnesz létesítmény, valamint a sporteszközök használatának balesetvédelmi és biztonsági előírásait betartja és betartatja. Szükség esetén elsősegélyt nyújt a szakma szabályai szerint.

A csoportos fitness instruktor szakmai képzést végzett szakember komplex felkészültsége alapján alkalmas arra, hogy szakmai segítségével az ügyfél egészségtudatos életvitelt alakítson ki, ezáltal javul a vele együttműködők életminősége. A szakképzettséggel betölthető legjellemzőbb munkakörök, tevékenységek: csoportos fitnesz oktató, csoportos funkcionális instruktor, kondicionáló edző, sportanimátor, fitnesz asszisztens.

A CSOPORTOS FITNESS INSTRUKTOR SZAKKÉPESÍTÉS MODULJAI:
========================================================

• Egészségügy és elsősegélynyújtás
• Edzéselmélet és gimnasztika
• Edzéselmélet
• Funkcionális anatómia
• Terhelésélettan
• Sportártalmak, sportsérülések megelőzése
• Elsősegélynyújtás
• Az óravezetés módszertana
• Csoportos fitneszórák gyakorlata
• Speciális óratípusok (zsírégető, állóképesség-fejlesztő, step, alakformáló, köredzés, stretching)
• Sporttáplálkozás
• Az alakformálás módszere