Sportoktató (Testépítés-fitness) Képzés - TanfolyamOKJ.hu

Baja, Budapest, Békéscsaba, Dunaújváros, Esztergom, Gyöngyös, Győr, Kecskemét, Miskolc, Siófok, Sopron, Szeged, Zalaegerszeg

Egyéb szolgáltatások

TanfolyamOKJ.hu - TanfolyamOKJ.hu

, Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Sportoktató (Testépítés-fitness) TanfolyamOKJ.hu MIÉRT JELENTKEZZ A SPORTOKTATÓ (TESTÉPÍTÉS-FITNESS) SZAKKÉPESÍTÉSRE?
==============================

A SPORTOKTATÓ (TESTÉPÍTÉS-FITNESS) az a személy, aki oktatóként segít a testépítés világában, hogy hosszú távon egészségesen, hatékonyan, látványos eredményeket érjenek el a versenyre készülők, vagy akik csak hobbi szinten művelik ezt a sportágat. Ami valakinél használ, és jó eredményt hoz, nem biztos, hogy másnál éppúgy beválik.

A Sportoktató (Testépítés-Fitness) szakképesítés által adott élettani és anatómiai tudásanyag segítségével olyan mozgásprogramok összeállítására leszel képes, amely egyénre szabva a leghatékonyabb. Mindezt úgy, hogy szem előtt tartod vendéged védelmét a sérülésektől és a húzódásoktól.

Naprakész leszel a fitness életmódról, a helyes táplálkozásról, az alakformálás és erőedzés rejtelmeiről. Te lehetsz az, aki szakemberként segíthet bárkinek céljai megvalósításában.


MIT CSINÁL EGY SPORTOKTATÓ (TESTÉPÍTÉS-FITNESS)?
================================================

A testépítés-fitness sportoktató szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja az oktatáson résztvevők foglalkozását. Tisztában van a sportág hazai és nemzetközi történetével. Alapszinten megtanítja a sportág mozgásanyagát, rajtjait és fordulóit. Ismeri a sportág versenyszabályait.

Sportágspecifikus ismereteket nyújt, kialakítja a sportági jártasságot, képességeket, készségeket fejleszt. Felismeri és gondozza a tehetséget.

Értékeli a tanulók edzéseken nyújtott teljesítményét, a korszerű pedagógiai és edzéselvek, edzésmódszerek figyelembevételével fejleszti teljesítőképességüket és teljesítő-készségüket. Felméri a sportolók technikai tudását és képes javítani azokat.

Részt vesz a sport és egyéb szabadidős tevékenységet szervező egység/intézmény munkájában. Részt vesz a szabadidős sportolók foglalkozásai, versenyei szervezésében, irányításában. Tanácsaival segíti az egészséges életmódra törekvők sportolási programjának összeállítását


A SPORTOKTATÓ (TESTÉPÍTÉS-FITNESS) SZAKKÉPESÍTÉS MODULJAI:
===========================================================

• Egészségügy és elsősegélynyújtás
• Edzéselmélet és gimnasztika
• Szervezés és vállalkozás alapjai
• Pedagógiai, pszichológiai és kommunikációs alapok
• Sportági alapok