Kultúratudomány Képzés - FernUniverstät in Hagen / Hageni Távegyetem

Budapest

Távoktatás

FernUniverstät in Hagen / Hageni Távegyetem

1075 Budapest , Madách Imre út 13-14. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

A FernUniversität in Hagen olyan távoktatási formát kínál, amely lehetővé teszi a hallgatóinak, hogy helytől és időtől függetlenül, a saját tempójukhoz igazítva tanuljanak.

A tanulmányok ideje általában 3-6 év közötti, ám ez egyénenként eltérő, hiszen több időráfordítással ez lényegesen csökkenthető. Mivel a tanulmányok beosztása teljesen rugalmas, a hallgató dönti el, hogy hány modult (tananyag-egységet) szeretne illetve képes egy félév alatt elvégezni.
A Kultúratudomány B.A. 11 modulból (tananyag-egységből) tevődik össze, melyből 6 kötelezőt a választott szakosodás tárgyaiból, 3 kötelezőt egy második szakirány tárgyaiból, majd kettőt szabadon választhatóan kell teljesíteni. (Bővebb információ a honlapon: Aufbau des Studienganges menüpont alatt.) A diploma megszerzésének további feltétele egy diplomadolgozat elkészítése.

Elhelyezkedés leginkább a különböző szervezetfejlesztési, továbbképzési, tanácsadói pozíciókban, illetve különböző helyi, nemzeti vagy nemzetközi kulturális intézményekben (múzeum, alapítvány, kultúrház, stb.), vagy az ehhez kapcsolódó közigazgatási egységeknél lehetséges.

Beleolvashatnak pár anyagba a következő linken:
http://www.fernuni-hagen.de/KSW/bakwmfs/schaukasten.shtml

A költségek félévente kb 61-286 euro között mozognak, a felvett tananyag-egyégek mennyiségétől függően, amelyre az első sikeres vizsga letétele után ösztöndíjat lehet megpályázni.

Ha további kérdésük van, böngésszék át a német weboldalt, vagy forduljanak bizalommal Központunkhoz!