HR controlling Képzés - Samling Kft. Controlling képzések

Budapest

Samling Kft. Controlling képzések

1124 Budapest , Németvölgyi út 64. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

A HR controlling: a teljesítmény mérése, értékelése és a humán tőke értékének ismerete.

Vegyen részt egy jó hangulatú, tényleg gyakorlatorientált képzésen, ahol társaival – az első napon közösen alapított cégen keresztül – bepillantást nyerhet a humán kontrolling izgalmas világába oktatóink vezetésével!

4 napos HR Controlling képzésünk résztvevője megszerzi azt a tudást, melyet a gazdasági élet tervezési, szervezési és visszaellenőrzési (controlling) területén, komplex módon, naprakészen, elméleti és gyakorlati úton alkalmazhat. Ezen kívül pedig ha érdekli,

mi jellemzi a generációkat
mi a kapcsolat a humán kontrolling rendszer, a vállalati korfa és a generációk között
milyen az a szendvics generáció és
miért veszélyes a társadalmi öregedés
miért fontos a generációk egyensúlya a munkahelyeken
a humán kontrolling rendszer számokon inneni és túli világának;a vállalati mutatószámok és az egyéb mérési lehetőségek megismerése
akkor mindeképpen itt a helye, mert ez még csak egy ízelítő a számos megszerezhető és gyakorlatba ültethető tudás és felbecsülhetetlen tapasztalat csere mellett.

A REFA GmbH-val kötött licencszerződés alapján, Magyarországon egyedülálló módon a 4 napos HR controlling képzést elvégző résztvevőink német nyelvű REFA HR controlling Zeugnis-t (bizonyítványt) kaphatnak!

A HR Controllingról

Új kihívásokkal kell szembesülni a vállalatoknak: a 21. század új problémája az öregedő társadalom, a különböző generációk közötti különbségek összehangolása és az eltérő generációk megtartása, motiválása.

Ez a HR controller igazi kihívása, ugyanis ő tudja, kik dolgoznak a cégnél és azt is, hogy milyen eredménnyel végzik el a munkájukat. A szervezet jövőképében számolni kell a társadalom öregedésével és az aktív x, y, z generációk közötti különbségekkel. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a vállalatok korfa térképe folyamatosan változik, igazodva a társadalmi körülményekhez. Amíg az ötvenes években a jellemző életkor térképen a 20-30 évesek tették ki az alkalmazottak nagy részét – u.n. optimális fenyőfa modellben - addigra ez a 21. század közepére drasztikusan át fog alakulni. Jóval kevesebb fiatal fog dolgozni a cégeknél, ezzel szemben pedig magasabb lesz az idős korosztály jelenléte. Ez természetesen a társadalom elöregedésének tudható be.

Nagyon fontos, hogy a HR contoller ne csak a jelen problémáit vegye számításban a munkája során, hanem figyelje meg környezetét és gondolja végig, hogy „Milyen jövőt lát a jelenlegi helyzet alapján?”

A sikerorientált vállalkozások költségeinek egyre nagyobb részét képezik a munkaerővel kapcsolatos kiadások, s szem előtt kell tartani azt a gazdasági törvényszerűséget, mely szerint a nyereséges működés alapja az erőforrások hatékonyabb felhasználása.

A humán erőforrással való gazdálkodás egyre növekvő szerepe miatt a kontrolling eszközöket a humán területen is alkalmazni kell. Ennek eredményeképpen egy olyan szolgáltató és tanácsadó funkció jött létre, mely a vállalat különböző szintjein az élőmunkával összefüggő intézkedések és célok hatékony megvalósítását szolgálják. A „hagyományos kontrollinghoz” hasonlóan összeveti a terv- és tényadatokat, rendszerezve dokumentálja azokat, s elemzésükkel információkat szolgáltat a döntéshozók számára. Tanácsadói funkciója révén a felmerülő problémákra döntési alternatívákat kínál.

Tematika:
A kontrolling rendszere
A tervezési, az információs és az ellenőrzési rendszer
A humán kontrolling és a humán stratégia
A környezet felmérése
A humán kontrolling alrendszerei és fejlődési irányai
A tervezés és a humán kontrolling tervezési rendszere
A személyügyi kontrolling jelentési rendszereA humán kontrolling ellenőrzési rendszere
A humán controlling alkalmazásának alapfeltételei
A humán kontrolling mutatószámai
Fluktuációval kapcsolatos számítások
A cafetéria rendszer bevezetésének előkészítése
A szociális-jóléti ellátások
Toborzás, outsourcing előkészítése értékelemzésse
Képzésmegtérülés-számítás dinamikus módszerrel
HR Scorecard
A humán controlling hatékonyságát növelő eszközök
Hasznos funkciók kifejezetten HR-eseknek Excelben

170000 Ft (+27% ÁFA) A díj tartalmazza a 4 oktatási napot, segédanyagot, a Sämling tanúsítványt és szendvics vagy menüebédet.
vagy
210000 Ft (+27% ÁFA) A díj tartalmazza a REFA Zeugnis-t, a 4 oktatási napot, segédanyagot, a Sämling tanúsítványt és szendvics vagy menüebédet.
KEDVEZMÉNYEK
8% a samling.hu-n regisztrált ügyfélek számára (A kedvezmény igénybevételéhez bejelentkezés szükséges)
10% Főkönyvelő vagy TB klubtag cég munkatársai
10% magánszemély jelentkező
12% 2 fő vagy 2 különböző képzésre történő együttes jelentkezés esetén (Kérjük, hivatkozzon a megjegyzés rovatban a többi társrésztvevőre)
15% 3 vagy több fő, egy vagy akár több különböző képzésre történő együttes jelentkezése esetén (kérjük, hivatkozzon a megjegyzés rovatban a többi társrésztvevőre)