GasztroWerk Képzés - Werk Akadémia

Budapest

Werk - Werk Akadémia

1132 Budapest , Csanády utca 11. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

A képzésben azokra a felnőttekre számítunk, akik
- szeretnének élményeket és információkat nyerni az étel és ital fogyasztás kulisszatitkairól, a magyar és a külföldi gasztronómia progresszív törekvéseiről, helyeiről és figuráiról, tehát hogy hová, miért és kiért érdemes beülniük, illetve mit kell nagy ívben kikerülniük
- kacérkodnak egy saját étterem, kávézó, kocsma stb nyitásának a gondolatával
- szeretnének a legjobb szakácsokkal és a legkorszerűbb konyhákban közösen sütni, főzni
- a legautentikusabb forrásból akarják megtudni, miért is adják a Michelin-csillagot.

A GasztroWerk következő szemesztere 2011 októberében indul. A tanfolyam 10 héten keresztül, heti két napon: egy hétköznapon (szerda) és egy hétvégi napon (szombat vagy vasárnap) zajlik.
A 20 alkalomból 4 közös főzés Segal Viktorral és Wossala Rozinával, 3 vidéki élménytúra. A tanfolyam vizsgamunkával zárul, melyben a résztvevők vázolják azt az üzleti, marketing és arculati tervet, mellyel vágyaik éttermét, kávéházát, kocsmáját, cukrászdáját stb. beindítanák. A vizsgamunkákat Lefkovics György és Sztanó Tamás (a Leroy Co. alapítói) bírálják el.
A tanfolyam három fő témaköre:
* Elméleti képzés
* Gyakorlati képzés, közös főzés, sütés
* Élménytúrák Kulináriába

ELMÉLETI ÓRÁK
Az elméleti órák két nagy témakör köré csoportosulnak. Az egyik témakör a konyha mesterségének és művészetének kérdéseivel foglalkozik, a másik a vendéglátással.
KONYHAMŰVÉSZET
Konyhai alapanyagok
Mártások és köretek
Húsok és levesek
Mi a jó? Desszertek, csokoládék, édességek
Globálisan, avagy a világkonyha
Étel, ital, kávé, tehát az ételekhez kapcsolódó italok
A pálinka
Gasztroesztétika (tálalási módszerek, divatok, trendek)
Gasztrotörténet
VENDÉGLÁTÁS avagy NYISSUNK EGYÜTT VENDÉGLŐT!
A vendéglátóhelyek típusai
A Pastrami története
Étlap, itallap
Gasztrostyling, fotózás
Enteriőr styling, avagy mitől érzed jól magad egy helyen?
Marketing és kommunikáció
Gasztro újságírás , étteremkritika, versenyek, csillagok és fakanalak
Gasztro média, avagy a TV Paprika és társai
Tervezd meg a saját éttermedet, kávéházadat, kocsmádat (vizsgafeladat) - workshop

GYAKORLATI ÓRÁK, KÖZÖS FŐZÉSEK (szombatonként vagy vasárnap külső helyszínen)
AMI A VENDÉG SZEME ELŐTT TÖRTÉNIK
Helyes eszközhasználat, terítés, frappírozás, dekantálás
A vendég fogadása, kiszolgálása
AMI A KONYHÁBAN TÖRTÉNIK
Főzés, abálás, confitálás - magyar, francia stb. hagyományos és modern konyhai technológiák - közös főzés
Új trendek, főzési technológiák, eszközök, megoldások - közös főzés
Medditerrán konyha - közös főzés
Munka a konyhában - közös főzés

ÉLMÉNYTÚRÁK KULINÁRIÁBA (szombatonként vagy vasárnap külső helyszínen)
A bor - látogatás Villányban (Malatinsky, Sauska pincészet)
A magyar Michelin - kulisszatitkok és intimitások
Cukrászat, desszert, édesség - látogatás és sütés a Gerbeaud-ban

Főbb előadók: Árpás László - sonkamester, Bakcsy Árpád - foodstylist, Berkes Gyula - Biarritz, Bogáthy Zoltán - Culinaris, Böszörményi Róbert, Papp Péter - Andante Borpatika, Pintér Katalin - Gerbeaud, Gerendai Károly - Costes, Gianni - Pomo d'Oro, Lefkovics György, Sztanó Tamás - LeroyCo, Lissák Marcell - Pastrami, Mautner Zsófia - Chilli and Vanília, Segal Viktor, Somlói Zsolt - Gyulai Pálinka, Vágó Ági - Vendég and Hotel, Vajda Pierre - Dining Guide, Vinkó József - Heti Válasz, Magyar Konyha, Vomberg Frigyes - foodstylist

A tanfolyam 20 fővel indul el.