Közúti elsősegély e-learning jogosítványhoz Képzés - SOS Elsősegély Online

Online

SOS Online - SOS Elsősegély Online

, Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Közúti elsősegély e-learning jogosítványhoz SOS Elsősegély Online Mit tartalmaz a kurzus?
==================
21 rövid, könnyen érthető videót, ami végig fenntartja az érdeklődésedet - ebből könnyen meg fogsz érteni mindent!

A tananyagban tuti vizsgatippeket és összefoglaló videót is találsz

Letöltheted a saját módszerünk által kidolgozott "A" és "B" tételsort. A kidolgozás során az volt a fő szempontunk, hogy könnyen tanulható, gyorsan megjegyezhető legyen - emellett mindent tartalmazzon, amire "harapnak" a vizsgán, de ne legyen benne semmi fölösleges információ.

Checklist-et, amit a vizsga reggelén kipipálhatsz, hogy tudd, semmit nem felejtesz otthon.

Összefoglalót a koronavírus-járvány miatti vizsgamódosításokról.

Tudáspróbát, ami mindent tartalmaz, ami a vizsgán fontos lesz. Ha gyakorolni szeretnél, akárhányszor kitöltheted!


Ezekre fogsz választ kapni:
=====================

1. Hogyan vizsgázzak?
Mit nézzek át előző este és a vizsga előtt? Mit vigyek magammal? Hogyan öltözzek? Hogyan viselkedjek, ha jó benyomást akarok kelteni? Mi idegesíti a vizsgáztatót? Le kell-e kenni?Hogyan épül fel a vizsga? Mit kell legjobban tudnom? Mik a leggyakoribb hibák? Hogyan kerüljem ezeket el?

2. Miért (nem) merünk segíteni?
Mi játszódik le majd a fejemben, ha életet kell mentenem? Mitől félnek az emberek? Miért nem mernek segíteni? Milyen tévhiteik vannak? Nem tehetek-e kárt? Hogyan küzdjem le a félelmemet? Hogy nyugtatja le magát stresszhelyzetben egy mentőorvos?

3. Hogyan kell újraéleszteni?
Hogyan tudom megállapítani, hogy kell-e újraélesztést végeznem? Kell-e befújni? És ha nem szeretnék? Kell-e pulzust nézni? Hogyan kell tartanom a kezemet? Mennyire kell lenyomnom? Törhetek-e bordát? Mi van, ha igen? Mire való a defibrillátor? Hogyan kell használni? Lehet-e vele kárt okozni? Meddig végezzem az újraélesztést? Mit tegyek, ha egyedül vagyok? (...)

4. Mit csináljak, ha eszméletlen?
Megmozdítsam, vagy ne? Mikor? Hogyan? Hogyan kell stabil oldalfekvésbe raknom? Kit? És ha súlyos sérült? És ha nem jut eszembe, hogyan kell? Hogy ellenőrizzem, hogy még lélegzik-e?

5. Ömlik belőle a vér, mit tegyek?
Mi a legfontosabb? Csináljak az övemből szorítókötést, vagy azzal ártok? Mit csináljak, ha nincs a zsebemben kötszer? Meg kell-e különböztetnem, milyen típusú vérzés? Kell-e nyomókötést felhelyeznem? Hogy a legegyszerűbb? Mit tegyek, ha egyre rosszabbul van?

6. Félrenyelt és nem kap levegőt, mi a teendő?
Honnan tudom, hogy nagy a baj, vagy csak egyszerű félrenyelés ("részleges elzáródás")? Ér valamit, ha csak ütögetem a hátát?Hogyan repíthetem ki onnan leghatékonyabban az idegen testet? Mit tegyek, ha elveszíti az eszméletét?

7. Megsérült, hogy segíthetek?
Mikor lehet baj egy fejsérülésből? Milyen jelekből tudhatom meg időben, hogy nagy a baj? Mit tegyek? Miért válhat egy hasi sérült állapota órák múlva hirtelen életveszélyessé? Hogyan ismerek fel egy törést? Mit tudok tenni? Kit kell megmozdítanom, és mi tilos? Mit hogyan tudok rögzíteni? El kell-e távolítanom egy idegen testet? Le kell-e vennem a bukósisakját? Mit csináljak egy égéssel? Baj-e ha rákenek valamit?

8. Rosszul lett, hogyan segíthetek?
Hogyan ismerek fel egy stroke-ot? Hogyan ismerek fel egy szívinfarktust? Várjak még, hátha elmúlik a panasz, vagy hívjak mentőt? Elinduljak-e vele a kórházba saját autóval? Mit tegyek?Hogyan veszek észre egy súlyos allergiás rohamot? Ér-e valamit a kalcium? Mivel menthetem meg az életét? Mit tegyek, ha valaki elájult? És ha egy cukorbeteg van rosszul? Ha valaki nem kap levegőt? Ha fáj a mellkasa?


Nemcsak egy e-learning kurzus
========================
Nemcsak egy e-learninget veszel meg, ami felkészít a vizsgára, hanem a többezer beteg ellátásából származó tapasztalat esszenciáját, és vele együtt lehetőséget arra, hogy meg tudj menteni egy életet.

==========================================================
Jogi információ: Jelen e-learning kurzus nem tartozik az aktuális Felnőttképzési tv. (2013. évi LXXVII. törvény) hatálya alá, így nem minősül képzésnek, hiszen az oktatás folyamatába az oktatók nem avatkoznak be, emberi interakció a tanulóval nem történik, az ügyfelek szoftver- és tartalomhozzáférést vásárolnak. (Ez Téged egyszerű felhasználókat csak annyiban érint, hogy nem kell 15 féle személyes adatot megadnod, és nem kell szerződést kitöltened és postáznod - úgyhogy ennek csak örülhetsz.)
==========================================================