Dísznövénykertész Képzés - TanfolyamOKJ.hu

Baja, Balassagyarmat, Budapest, Békéscsaba, Celldömölk, Debrecen, Dunaújváros, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Gyöngyös, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Kiskunhalas, Komárom, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pápa, Pécs, Salgótarján, Siófok, Sopron, Szeged, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Székesfehérvár, Tata, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg

Mezőgazdaság

TanfolyamOKJ.hu - TanfolyamOKJ.hu

, Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Dísznövénykertész TanfolyamOKJ.hu MIÉRT JELENTKEZZ A DÍSZNÖVÉNYKERTÉSZ SZAKKÉPESÍTÉSRE?
======================
Szereted a növényeket?
Szívesen kertészkedsz?
Érdekel a növényvédelem?
Akkor jelentkezz a dísznövénykertész szakmai képzésre!

Napjainkban az egyre felgyorsuló élet, a romló légszennyezettségi mutatók és az egyre csökkenő élettér következtében az emberek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek belső és külső zöld környezetük fejlesztésére (akár otthonaikban, akár irodáikban).

A dísznövények tisztítják a levegőt, kellemesebbé varázsolják a mikroklímát, csökkentik a zaj- és porterhelést, esztétikai szerepük pedig nyugtató hatású.

A dísznövény ágazat aránylag kisebb területen nagy értéket állít elő, értékes berendezéseket kezel, a munka pedig szakértelmet igényel.

A piacokon felül egyre több vállalkozás, bevásárlóközpont foglalkozik dísznövények értékesítésével a megnövekvő kereslet miatt.

A dísznövények legfontosabb értéke az esztétikai érték, így a dísznövények szaporításához, előállításához, értékesítéséhez, parkok, illetve magánkertek fenntartásához, kivitelezéséhez elengedhetetlen a jelentős szakértelem és munkaerő.


MIT CSINÁL EGY DÍSZNÖVÉNYKERTÉSZ?
===================================
A megfelelő szakértelemmel rendelkező dísznövénykertész alkalmas települések vagy településrészek zöldfelületi üzemeltetési feladatainak ellátására, kertek, parkok és egyéb zöldfelületek (pl.: tetőkertek) építésére, fenntartására és kezelésére, valamint dísznövények kereskedelmi feladatainak ellátására.

A növénytermesztési ágazatban részt vesz a dísznövények termesztési folyamataiban a beszerzés/előkészítéstől a növényápolásig, valamint a növényvédelmi munkákban.

A dísznövénykertész szakember a mezőgazdaság és erdészet ágazatán belül faj és fajtaismerettel rendelkezik, önállóan megtervezi, illetve megszervezi a dísznövények (egynyári-, kétnyári-, évelő dísznövények, az örökzöld és lombhullató fás szárú dísznövények, valamint növényházi dísznövények) termesztési és értékesítési folyamatait. Tudatos szakemberként számításokat végez, számításai során ismeri a szakmai szoftverek használatát.

A dísznövények szaporítási feladatait ellátja, előkészíti a szaporítóanyagot, elvégzi a növények telepítését, illetve az ahhoz szükséges talaj-előkészítési és talajvédelmi munkálatokat és a tápanyag-utánpótlást.
Kiválasztja az adott dísznövényekhez megfelelő növénytermesztési technológiákat.

Növényalkalmazási és növényelhelyezési szaktanácsot ad. Gyomirtást, öntözést és növényápolási munkát végez. Megfelelően használja és karbantartja a dísznövénytermesztés tevékenységéhez szükséges eszközöket, gépeket a tevékenységhez kapcsolódó balesetmunka- és környezetvédelmi előírások betartása mellett.

Csapatmunka során együttműködik a feladatban résztvevőkkel és figyelembe veszi az egymásra épülő munkafolyamatoknál a többiek feladatait a hatékony munkavégzés érdekében de önálló munkavégzésre is képes a munkafolyamatok során.


A DÍSZNÖVÉNYKERTÉSZ SZAKMAI KÉPZÉS MODULJAI:
==============================================
• Növényrendszertan, anatómia, élettan
• Kertészeti alapismeretek
• Növényvédelem
• Kerti munkák
• Kertészeti termesztés