3 évfolyamos vendéglátó eladó szakiskolai képzés Képzés - Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola VIK

Budapest

Nappali, Vendéglátás-turisztika

VIK - Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola VIK

1078 Budapest , Hernád u. 3. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

3 évfolyamos vendéglátó eladó szakiskolai képzés Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola VIK A szakképzési évfolyamok, valamint a szakmai és vizsgakövetelmények teljesítése után tanulóink szakmát szerezhetnek, miközben szakiskolai kerettanterv szerinti közismereti tárgyakat is tanulnak. Idegen nyelvként az angol vagy a német nyelvet választhatják a hozzánk jelentkezők.
9. évfolyamon a gyakorlati képzés iskolai tanműhelyben zajlik, a 10. és 11. évfolyamon – tanulószerződéssel – munkahelyeken. A külső gyakorlati képzést – intézményünk munkatársainak állandó szakmai és pedagógiai felügyelete mellett – európai színvonalú éttermekben, cukrászatokban, szállodákban, kávézókban biztosítjuk diákjaink számára, ahol az ételkészítést, a felszolgálást, a cukrászmesterséget és a pultos munkákat éles helyzetekben, működő vendéglátó-vállalkozásokban gyakorolhatják, így aztán a 10. és 11. évfolyamon egyik héten iskolai, másik héten munkahelyi képzés folyik.
Ezekre a képzésekre a munkaegészségügyileg alkalmas sajátos nevelési igényű és a beilleszkedési, tanulási, magatartási zavarokkal küzdő tanulókat is várjuk.
A szakképesítés megszerzését követően tanulóinknak lehetőségük van esti tagozaton 2 év alatt érettségi vizsgát tenni.