Pénzügyi controlling Képzés - Samling Kft. Controlling képzések

Budapest

Szombatonként

Samling Kft. Controlling képzések

1124 Budapest , Németvölgyi út 64. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

A legtöbb vállalati döntésnél mind eredményességi, mind pénzgazdálkodási szempontokat is figyelembe kell venni. Ha csupán az egyiket is elhanyagolják, az növeli a kockázatokat, bizonyos körülmények között a vállalat fennmaradását veszélyeztető hibás döntésekhez vezet.

A döntések eredmény- és pénzügyi hatása egymástól időben gyakran messze esik. A vezetésnek tudatosan kell meghatározni a vállalati célokat, ehhez elengedhetetlen a pontos pénzügyi helyzet ismerete és a vállalat jövőjének tervezése.

A pénzeszközeinkkel gazdálkodni kell. Megfelelő mutatószámok segítségével a vállalat eddigi teljesítménye értékelhetővé, jövője tervezhetővé válik és a megfelelő finanszírozási stratégia kialakítása után a pénzügyi biztonság is elérhető.

Gazdálkodás nincs pénzügyek nélkül! Hatékony pénzügyek pedig nincsenek tervezés, mérés, értékelés, vagyis controlling nélkül. Az optimális technikák és gyakolati alkalmazásaik elsajátíthatóak a Sämling Pénzügyi Controlling képzésén.

Az 5+1 napból álló képzésünkön a hatékony munkavégzéshez szükséges ismeretek megszerzése mellett a gyakorlati feladatok segítségével lehetőség nyílik adaptálható pénzeszköz-gazdálkodási módszerek elsajátítására.

Német precizitás REFA minőség! Ajánljuk vezetőknek, pénzügyeseknek, és bárkinek, akinek kapcsolata lehet pénzügyekkel, vagyis tényleg mindenkinek.

A pénzügyi controlling képzés célja - megismertetni a hallgatókat a vállalati finanszírozás formáival, követelményeivel és összefüggéseivel, tervezésének és értékelésének alapvető módszereivel; - átfogó képet adni a vállalati likviditás megteremtésének követelményeiről, egyszerű tervezési és értékelési módszereiről; - megismertetni a pénzügyi tervezés, a cash-menedzsment és a beruházási, befektetési döntések alapelveivel.

A pénzügyi controlling legfőbb célja a vállalat pénzügyeinek optimális tervezése és irányítása.
Az alábbi fő kérdések merülnek fel:
– Mekkora pénzmennyiségre van szükség a tervezett időszak alatt (dinamikusan vizsgálva)? Az egyes igények mikor merülnek fel?
– Milyen módon elégíthető ki ez az igény optimálisan? Mikor kell a megfelelő eszközöknek rendelkezésre állni?
– Milyen módon biztosítható a vállalat mindenkori fizetőképessége (likviditás és diszponibilitás)?
– A vállalat jövedelmezőségére és likviditására vonatkozó követelmények hogyan egyeztethetők össze?

Tematika
Finanszírozás, likviditás, cash-flow
Mutatószámok a gazdálkodásban (gyakorlati alkalmazás)
Integrált eredmény és pénzügyi tervezés (cash-flow)
Beruházás-gazdaságossági számítások és haszonérték elemzés
Értékorientált vállalatvezetés /vállalatértékelés
Riporting
A vállalat pénzügyi vezetésében – a pénzügyi managementben – az a művészet, hogy az eredményességi és a pénzügyi szemlélet hatásai közötti feszültségek kiegyenlíthetők legyenek.

A pénzügyi controlling célja:
– elkerülni a fizetési nehézségeket
– átmenetileg szabad pénzeszközöket optimálisan felhasználni

Részterületei:
– a likviditás alakulása
– jövőre vonatkozó mérlegek (finanszírozás) és hozam-előrejelzések (eredmény és megtérülési tervek) kialakítása és teljesülése
– a pénzfolyamatok előrejelzése és elemzése (pénzforgalom, cash-flow és működő tőke).

130000 Ft (+27% ÁFA) a díj tartalmazza a 5 napot (40 óra), a vizsgadíjat, a segédanyagot és a Sämling tanúsítványt.
vagy
170000 Ft (+27% ÁFA) a díj tartalmazza a 5 napot (40 óra), a vizsgadíjat, a segédanyagot, a Sämling tanúsítványt és a REFA ZEUGNIS-t.

Igényelhető kedvezmények:
8% a samling.hu-n regisztrált ügyfélek számára (A kedvezmény igénybevételéhez bejelentkezés szükséges)
10% Főkönyvelő vagy TB klubtag cég munkatársai
10% magánszemély jelentkező
10% Önadózó újság előfizetői kedvezmény
12% 2 fő vagy 2 különböző képzésre történő együttes jelentkezés esetén (Kérjük, hivatkozzon a megjegyzés rovatban a többi társrésztvevőre)
15% 3 vagy több fő, egy vagy akár több különböző képzésre történő együttes jelentkezése esetén (kérjük, hivatkozzon a megjegyzés rovatban a többi társrésztvevőre)