Munkahelyi elsősegély e-learning Képzés - SOS Elsősegély Online

Online

SOS Online - SOS Elsősegély Online

, Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Munkahelyi elsősegély e-learning SOS Elsősegély Online Kinek szól ez a kurzus?

Jellemzően kétféle cég rendelt tőlünk elsősegély-oktatást az elmúlt 5 évben.

Az első csoport, akik felismerik, hogy szó szerint életbevágóan fontos, hogy felkészüljenek vészhelyzetekre, amik bármelyik nap megtörténhetnek velünk, és felismerték azt is, hogy ha már minden munkahelyen kötelező munkahelyi elsősegélynyújtót képezni, akkor már nem egy unalmas elméleti oktatást szeretnének, hanem valami ütőset, valami élvezeteset, valami igazán használhatót - a képzést elvégezve pedig természetesen tanúsítványt is adunk. A tanúsítványt a rendszer automatikusan állítja ki, mihelyt végeztél, így az akár 3 óra múlva a kezedben lehet!

A másik csoportba tartozók pedig saját bőrükön tapasztalták meg, hogy erre tényleg szükség van. Közülük egyesek csak egy ellenőrzést kaptak, és szűkös határidővel kerestek egy oktatást, hogy elkerüljék a büntetést, viszont olyanoktól is érkezett jópár megkeresésünk, akiknél (habár sokáig bíztak abban, hogy ilyen nem fog bekövetkezni, de) megtörtént egy rosszullét vagy egy baleset, és akkor eszméltek rá: ilyen helyzetekre nincsenek megfelelően felkészülve, és ezen sürgősen változtatniuk kell: szeretnék tudni, hogyan lehet életet menteni.

Reméljük, az első csoportba tartozol, de akármelyikbe is, jó helyen vagy.

Mi már sokezer beteget elláttunk mentőn - és pontosan tudjuk, mi az az egy-két mozdulat, ami életet ment, vagy életet mentett volna. Sokezer embert oktattunk, és pontosan tudjuk, mi az, ami fölösleges elmélet - ezt kidobjuk a kukába; és mi az, ami életmentő kulcsüzenet: ezt viszont úgy beleültetjük a fejetekbe, hogy ha akarnátok, se tudnátok elfelejteni.

Az eredmény pedig megmentett élet. Nem a levegőbe beszélek, most is nemrég kaptunk értesítést arról, hogy egy tetőfedő, Zugor Jenő sikeresen újraélesztette a megbízót munka közben, másfél évvel azután, hogy részt vett a képzésünkön - emlékezett, mit kell tenni.

Tőletek is szeretnénk ilyen sikertörténetről levelet kapni.

Ehhez viszont az kell, hogy bízzatok meg minket, hogy átadhassuk nektek a tudást.

Egyesek 5000 főre, mások egy főre keresnek oktatást, egyesek felsővezetők számára, mások építési segédmunkások számára - akárhogyis, van megoldásunk számotokra.

**************************
Mit fogsz megtanulni?
**************************

Miért nem merünk segíteni?

Mi játszódik le majd a fejemben, ha életet kell mentenem? Mitől félnek az emberek? Miért nem mernek segíteni? Milyen tévhiteik vannak? Nem tehetek-e kárt? Hogyan küzdjem le a félelmemet? Hogy nyugtatja le magát stresszhelyzetben egy mentőorvos?

Hogyan kell újraéleszteni?

Hogyan tudom megállapítani, hogy kell-e újraélesztést végeznem? Kell-e befújni? És ha nem szeretnék? Kell-e pulzust nézni? Hogyan kell tartanom a kezemet? Mennyire kell lenyomnom? Törhetek-e bordát? Mi van, ha igen? Mire való a defibrillátor? Hogyan kell használni? Lehet-e vele kárt okozni? Meddig végezzem az újraélesztést? Mit tegyek, ha egyedül vagyok? (...)

Mit csináljak, ha eszméletlen?

Megmozdítsam, vagy ne? Mikor? Hogyan? Hogyan kell stabil oldalfekvésbe raknom? Kit? És ha súlyos sérült? És ha nem jut eszembe, hogyan kell? Hogy ellenőrizzem, hogy még lélegzik-e?

Ömlik belőle a vér, mit tegyek?

Mi a legfontosabb? Csináljak az övemből szorítókötést, vagy azzal ártok? Mit csináljak, ha nincs a zsebemben kötszer? Meg kell-e különböztetnem, milyen típusú vérzés? Kell-e nyomókötést felhelyeznem? Hogy a legegyszerűbb? Mit tegyek, ha egyre rosszabbul van?

Félrenyelt és nem kap levegőt, mit tegyek?

Honnan tudom, hogy nagy a baj, vagy csak egyszerű félrenyelés ("részleges elzáródás")? Ér valamit, ha csak ütögetem a hátát?Hogyan repíthetem ki onnan leghatékonyabban az idegen testet? Mit tegyek, ha elveszíti az eszméletét?

Megsérült, hogy segíthetek?

Mikor lehet baj egy fejsérülésből? Milyen jelekből tudhatom meg időben, hogy nagy a baj? Mit tegyek? Miért válhat egy hasi sérült állapota órák múlva hirtelen életveszélyessé? Hogyan ismerek fel egy törést? Mit tudok tenni? Kit kell megmozdítanom, és mi tilos? Mit hogyan tudok rögzíteni? Mit csináljak egy égéssel? Baj-e ha rákenek valamit?

Rosszul lett, mit tegyek?

Hogyan ismerek fel egy stroke-ot? Hogyan ismerek fel egy szívinfarktust? Várjak még, hátha elmúlik a panasz, vagy hívjak mentőt? Elinduljak-e vele a kórházba saját autóval? Mit tegyek?Hogyan veszek észre egy súlyos allergiás rohamot? Ér-e valamit a kalcium? Mivel menthetem meg az életét? Mit tegyek, ha valaki elájult? És ha egy cukorbeteg van rosszul? Ha valaki nem kap levegőt? Ha fáj a mellkasa?